Halák sa po piatich góloch kajal, Regenda nebodoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Halák sa po piatich góloch kajal, Regenda nebodoval

Aktualizované
V hre boli Halák i Regenda, obaja ukončili deň s prehrou 1:5.
V hre boli Halák i Regenda, obaja ukončili deň s prehrou 1:5.Profimedia
Porciu piatich duelov so sebou priniesla noc z nedele na pondelok v zámorskej NHL. V hre boli dvaja Slováci, obaja zhodne prehrali 1:5.

Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 5:1

Síce nebodoval, ale bol aktívny. Anaheim s Pavlom Regendom v zostave prehrali proti Detroitu 1:5. Urastený útočník spod Tatier strávil na ľade 10 minút a 52 sekúnd. V drese hostí hviezdil Dominik Kubalík, ktorý jeden gól dal a na dva prihral.

Regenda nastúpil vo štvrtom útoku spoločne s Derekom Grantom a Maxom Jonesom, na bránku Red Wings vyslal dve strely a bol blízko k prvému gólu v profilige.

V závere prevej tretiny za stavu 1:2 sa po skrumáži dostal k dvom dorážkam, no nepretlačil puk za brankára Villeho Hussa.

Pri šanci fauloval Filip Zadina, po ňom išiel na trestnú aj Andrew Copp, no Anaheim nedokázal využiť takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov.

To bol hlavný rozdiel medzi oboma tímami, keďže Detroit premenil až tri početné výhody a nakoniec zaznamenal jasné víťazstvo a bodoval vo všetkých piatich dueloch v prebiehajúcej sezóne.

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 1:5

Rangerom v bráne s Jaroslavom Halákom sa vôbec nedarilo. Dostali doma päť kúskov, slovenský brankár inkasoval v každom z prípadov a súboj skončil s podpriemernou úspešnosťou zákrokov 76,19 %. 

"Nebudem hovoriť o našej hre, budem hovoriť o sebe. Ich gólman bol dnes lepší ako ja. Do ďalších zápasov musím byť lepší a snáď do budúcna chaalanom budem vedieť pomôcť... Dnešok nebol mojím najlepším dňom," povedal Halák novinárom po stretnutí.

Halák prehral oba duely, v ktorých v tejto sezóne nastúpil, a má priemer 4,03 gólov na zápas a 85,2% úspešnosť zákrokov. Jeho náprotivok Daniil Tarasov naopak prežil vydarenú noc, keď sa blysol 30 úspešnými zákrokmi a vychytal svoje prvé víťazstvo v NHL.

Artemij Panarin strelil jediný gól Rangers a svoju bodovú sériu natiahol na šesť zápasov (4+8). To je najviac od začiatku sezóny v drese klubu od ročníka 2009/10, keď bodoval vo ôsmich stretnutiach po sebe bývalý slovenský krídelník Marián Gáborík.

Za hostí si po dve asistencie pripísala trojica Foudy, Roslovic, Voráček.

Chicago Blackhawks - Seattle Kraken 5:4

Chicago v dramatickom stretnutí zdolalo Seattle tesne 5:4. Blackhawks rozhodli o triumfe dvoma gólmi v priebehu trinástich sekúnd tretej tretiny a druhýkrát v zápase dokázali otočiť nepriaznivý stav.

Najprv prehrávali 0:2 a potom aj 3:4. "Myslím si, že je to o úrovni tohto tímu. Všetci tvrdo pracujú bez ohľadu na to, aké je skóre. O tom sme hovorili od začiatku," prehovoril dvojgólový Tyler Johnson.

Chicago sa po dvoch úvodných prehrách rozbehlo a vyhralo tretí zápas za sebou, Seattle prehral štvrtý z uplynulých piatich súbojov.

Florida Panthers - New York Islanders 3:2

Štvrtý triumf zaznamenala Florida, ktorá zdolala posledný tím Východnej konferencie New York Islanders tesne 3:2.

Anton Lundell a Ryan Lomberg si pripísali premiérové góly v sezóne, Spencer Knight pomohol k víťazstvu 23 zákrokmi. Za hostí sa dvakrát presadil v presilovkách kapitán Anders Lee.

Trénera "ostrovanov" Lanea Lamberta môže tešiť aspoň fakt, že jeho hráči opäť neinkasovali v oslabeniach a v prebiehajúcej sezóne zvládli každú z 22.

Philadelphia Flyers - San Jose Sharks 0:3

Philadelphia prehrala so San Jose 0:3. Veľkou oporou Sharks bol brankár James Reimer, ktorý zneškodnil všetkých 30 striel a zaznamenal 26. shutout v NHL.

"Nemali sme najlepší štart do sezóny a preto sme chceli dokončiť tento trip úspešne, čo sa nám podarilo. Myslím si, že sme odohrali zatiaľ náš najlepší zápas," zhodnotil.

Strelecky ho podporili Erik Karlsson, Steven Lorentz a Nico Sturm a len prvú výhru v riadnom čase v ročníku. Pre Flyers to bola len druhá prehra a prvýkrát nedali ani gól. Navyše prišli o útočníka Jamesa van Riemsdyka, ktorý sa zranil pri blokovaní strely.