V akcii päť Slovákov, ťahákom súboj Slafkovský - Fehérváry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V akcii päť Slovákov, ťahákom súboj Slafkovský - Fehérváry
Aktualizované
Fehérváry ako jediný zo Slovákov v akcii zvíťazil.
Fehérváry ako jediný zo Slovákov v akcii zvíťazil. Profimedia
Hokejisti Washingtonu s Martinom Fehérvárym (23) zvíťazili v noci na nedeľu v zámorskej NHL nad Montrealom v zostave s Jurajom Slafkovským (18) 3:1 a dosiahli prvý triumf v sezóne.

Washington Capitals - Montreal Canadiens 3:1

Všetky góly padli v druhej tretine. Washington prehrával po úvodnom dejstve 0:1, no v druhom vďaka trom zásahom v priebehu necelých šiestich minút otočil skóre. Fehérváry odohral 19:41 min, Slafkovský mal minutáž 12:41.

Prvý muž tohtoročného na svoj prvý bod v NHL čaká, v šiestej minúte bol blízko k tomu, aby strelil svoj premiérový gól, ale jeho strela z dobrej pozície sa obtrela o vonkajšiu časť žrde. Slafkovský zaznamenal plusový bod, bol na ľade, keď Nick Suzuki strelil svoj prvý gól ako kapitán Canadiens.

“Po dvoch prehrách sme cítili nutnosť bodovať. Od začiatku sme boli nastavení na víťazstvo,” povedal brankár Caps Darcy Kuemper, ktorý v minulej sezóne získal s Coloradom Stanley Cup.

Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin získal prvú asistenciu v sezóne, ale na gól stále čaká. V prvej tretine mu jeho zásah rozhodcovia po vzhliadnutí videa neuznali a v závere trafil ruský útočník len žrď opustenej bránky.

Víťazstvo domácich zariadili T.J. Oshie, Conor Sheary a Anthony Mantha. Fehérváry mal takisto plusový bod, pridal jeden hit a jednu zblokovanú strelu.

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 6:2

Tampa s Erikom Černákom podľahla na ľade Pittsburghu 2:6. Slovenský zadák strávil na ľade 20:45 min a do štatistík mu pribudli dve mínusky.

Penguins vleteli do sezóny raketovo, keď v prvých dvoch zápasoch sezóny strelili 12 gólov. Kapitán Sidney Crosby, ktorý v drese “tučniakov” začal rekordnú 18. sezónu, mal rovnako ako v prvom zápase s Arizonou (6:2) bilanciu 1+2 a v dvoch zápasoch tak nazbieral šesť bodov (2+4).

“Treba využiť ‘momentum’, keď sa darí, pretože to nebude trvať stále a prídu aj horšie chvíle. Úvod sezóny nám vyšiel fantasticky,” poznamenal Crosby.

Jake Guentzel a Jeff Carter mali bilanciu 1+1, Tristan Jarry predviedol 34 zákrokov. Skóre duelu otvoril Steven Stamkos, kapitán “bleskov” strelil svoj štvrtý gól v sezóne a ako druhý hráč v klubovej histórii skóroval vo všetkých troch úvodných dueloch.

Prvýkrát sa proti svojim bývalým spoluhráčom predstavil český obranca Jan Rutta, ktorý s Tampou Bay získal dvakrát Stanley Cup (2020, 2021).

New Jersey Devils - Detroit Red Wings 2:5

New Jersey s Tomášom Tatarom prehralo s Detroitom 2:5, slovenský útočník si pripísal mínusový bod. Na trestnej lavici si odsedel štyri minúty a pri jeho prvom treste zvýšil Dylan Larkin na 4:2.

V bránke Red Wings sa v sezónnom debute zaskvel Adam Nedejkovic, ktorý chytil 37 striel “diablov”, z toho 21 v druhej tretine.

“Ned nás zachránil pri ich veľkom tlaku v druhej tretine. Útočili vo vlnách,” povedal tréner Red Wings Derek Lalonde.

Dylan Larkin strelil gól a pridal dve asistencie, skórovali aj Jakub Vrána, Ben Chiarot, Dominik Kubalík a David Perron, ktorý si otvoril strelecký účet v drese “červených krídel.”

Tatar proti svojmu bývalému klubu nebodoval, na ľade strávil takmer 15 minút a zaznamenal jednu strelu. Do zostavy Devils sa vrátil kapitán Nico Hischier, duel pre zranenie nedohral útočník Detroitu Tyler Bertuzzi.

New York Islanders - Anaheim Ducks 7:1

New York Islanders deklasovali Anaheim 7:1, Pavol Regenda odohral za hostí 11:30 min a mal dva mínusové body. Slovenský nováčik začal duel v druhej formácii s Trevorom Zegrasom a Frankom Vatranom.

Dvakrát vystrelil, pridal dva hity a zblokoval dva strelecké pokusy domácich. Islanders výrazne pomohli obrancovia, po dva góly strelili Scott Mayfield a Robin Salo.

“V tejto lige sa góly nedávajú ľahko. Potrebujete aj pomoc od obrancov,” nechal sa počuť po svojom prvom víťazstve v roli hlavného trénera Lane Lambert. Pre Ducks to bol prvý duel na päťzápasovom tripe.

Edmonton Oilers - Calgary Flames 3:4

Calgary bez Adama Ružicku zvíťazilo v Edmontone 4:3. Flames v “bitke o Albertu” ťažili z vynikajúcej prevej tretiny, ktorú vyhrali 4:1.

Gól a dve asistencie zaznamenal Mark Stone, medzi strelcov sa zapísali aj Mikael Backlund, Andrew Mangiapane a Nazem Kadri, ktorý skóroval prvýkrát v drese “plameňov.”

Víťazstvo Calgary vychytal Dan Vladař, ktorý zaznamenal 26 zásahov, v posledných sekundách zmaril hokejkou šancu Leona Draisaitla na vyrovnanie.

Kapitán Edmontonu Connor McDavid znížil svojim štvrtým gólom v sezóne na 2:4.

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 6:7

Až trinásť gólov padlo v St. Paul, kde domáca Minnesota prehrala s Los Angeles 6:7.

Prvý gól v drese Kings strelil Kevin Fiala, ktorý prišiel do kalifornského tímu na konci júna výmenou práve z Minnesoty. Švajčiarsky útočník pridal aj dve asistencie. Bilanciou 2+1 sa blysli Mats Zuccarello (MIN) a Adrian Kempe (LA).

NHL, výsledky:

Buffalo Sabres - Florida Panthers 3:4

Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks 3:2

Boston Bruins - Arizona Coyotes 6:3

New Jersey Devils - Detroit Red Wings 2:5

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 6:2

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3:2

Washington Capitals - Montreal Canadiens 3:1

New York Islanders - Anaheim Ducks 7:1

Dallas Stars - Nashville Predators 5:1

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 6:7

St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 5:2

Edmonton Oilers - Calgary Flames 3:4

San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 2:5

Seattle Kraken - Vegas Golden Knights 2:5