Víťazná premiéra Slafkovského aj Regendu, Fehérváry vyrovnal slovenský rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazná premiéra Slafkovského aj Regendu, Fehérváry vyrovnal slovenský rekord

Slafkovský si odkrútil debut v NHL.
Slafkovský si odkrútil debut v NHL.Profimedia
Juraj Slafkovský (18) , jednotka tohtoročného vstupného draftu NHL, má za sebou debut v prestížnej profilige. V noci na štvrtok sa slovenský hokejista v klasickom kanadskom derby v Montreale tešil z víťazstva domácich Canadiens nad Torontom.

Výsledky NHL:

Montreal Canadiens 4:3 Toronto Maple Leafs (0:1, 2:1, 2:1)

Úspech Montrealu je prvé veľké prekvapenie novej sezóny. Mužstvo je v prestavbe a Maple Leafs majú opäť vysoké ambície. V takýchto reáliách sa predstavil osemnásťročný slovenský útočník a na ľade sa nestratil. 

Hrdinom stretnutia sa stal Josh Anderson, ktorý o troch bodoch rozhodol až 19 sekúnd pred koncom. Postaral sa tak o piaty najneskorší víťazný zásah histórie úvodných duelov NHL a v klubovej histórii sa v tomto smere zaradil na druhú priečku.

Nášmu hokejistovi štatistici zaregistrovali prvú strelu, hit i úspešný blok, na ľade strávil 10 minút a 34 sekúnd. Nastúpil na ľavom krídle tretieho útoku Christiana Dvoraka, napravo s ďalším skúseným hráčom Brendanom Gallagherom, avšak tí sa vo veľmi skorom presilovkovom seriáli dostávali častejšie na ľad v druhej špeciálnej formácii, čo pomerne rozbilo plynulejšie a početnejšie aktivity Košičana.

Slafkovský sa vo veku 18 rokov, šesť mesiacov a dvanásť dní stal historicky najmladším Slovákom, ktorý nastúpil na zápas NHL. O mesiac a pol prekonal rekord Mariána Gáboríka. K víťazstvu v derby mu prišiel zagratulovať aj krajan a bývalý hráč Canadiens Richard Zedník.

"Sníval som o tom, že budem hrať v NHL a zahrám si svoj prvý zápas. Je to tu, vyhrali sme, takže povedal by som, že to je pre mňa skvelý začiatok," povedal Slafkovský pre nhl.com.

Washington Capitals 2:5 Boston Bruins (0:2, 2:1, 0:2)

Druhá noc 106. ročníka mala na programe aj súboj Washingtonu s Bostonom. Hostitelia nastúpili v zostave aj s obrancom Martinom Fehérvárym, ktorý odohral vyše 18 minút a pripísal si až desať bodyčekov. Týmto počinom sa postaral o slovenský rekord, keď dorovnal počet Erika Černáka.

Anaheim Ducks 5:4 Seattle Kraken (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)

Tretím do partie reprezentantov slovenskej vlajky v zámorí bol Pavol Regenda. Pri ostrej ligovej premiére v NHL si odkrútil viac než 10 minút a bránku súpera ohrozil jednou strelou. Strojcami úspechu Ducks sa stali trojbodoví protagonisti duelu - Ryan Strome a Troy Terry.

Prvý z dvojice si štatistiky obohatil bilanciou 1+2, Terry si najprv v prvej minúte pripísal otvárací zásah a v rovnakej minúte predĺženia strelil rozhodujúci gól.

Edmonton Oilers 5:3 Vancouver Canucks (0:2, 3:1, 2:0)

Víťazný zápis smeruje aj na kontro minuloročného semifinalistu NHL. Ťahúňom mužstva bol zase raz hviezdny a nezastaviteľný Connor McDavid - v meraní síl zaznamenal hetrik a v zámorskej profilige sa dostal už na hranicu 700 kanadských bodov.

Carolina Hurricanes 4:1 Columbus Blue Jackets (0:0. 2:1, 2:0)

Colorado Avalanche 5:2 Chicago Blackhawks (2:1, 2:0, 1:1)