Rémy ukončil kariéru, Babel je bez klubu. Luton získal skúseného Townsenda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rémy ukončil kariéru, Babel je bez klubu. Luton získal skúseného Townsenda

Rémy ukončil kariéru.
Rémy ukončil kariéru.Profimedia
Francúzsky útočník Loïc Rémy (36) ukončil profesionálnu futbalovú kariéru. Odchovanec Lyonu s týmto tímom vyhral Ligue 1, následne pôsobil aj v Chelsea, kde sa tešil z anglického titulu.

Ako člen Newcastlu sa stal najlepším hráčom mužstva v sezóne 2014/15. Nastupoval aj za Marseille, Lille, QPR, Nice, Crystal Palace, Las Palmas či Getafe. Naposledy zasiahol do zápasu ešte minulý kalendárny rok za turecký Demirspor. V apríli sa síce dohodol s Brestom, lenže tam neodohral ani jedno stretnutie. Rémy má na konte aj 30 štartov za národný tím Francúzska, strelil sedem gólov.

Holandský útočník Ryan Babel ukončil spoluprácu s druholigovým tureckým klubom Eyüpspor a stal sa voľným hráčom. Odchovanec Ajaxu zažil najlepšie roky kariéry v Liverpoole, obliekal takisto dresy Hoffenheimu, La Corune, Besiktasu, Fulhamu či Galatasarayu. Dvakrát vyhral holandský titul. V národnom tíme "Oranjes" naskočil do 69 duelov a bol súčasťou tímu, ktorý na MS 2010 v Juhoafrickej republike prehral finále proti Španielsku.

Schneiderlin a Dzagojev do Grécka

Skúsený francúzsky defenzívny záložník Morgan Schneiderlin síce v auguste podpísal zmluvu s Konyasporom, lenže už o 10 dní bol voľným hráčom. Na ročnej spolupráci sa teraz dohodol v gréckom tíme Kifisia. Najdlhšie pôsobil v Premier League, kde bol členom úspešného tímu Southamptonu. Pred sezónou 2015/16 prestúpil do Manchestru United. Neskôr pôsobil v Evertone či Nice a krátko hosťoval v austrálskom celku Western Sydney Wanderers.

Početnú legionársku enklávu v gréckom tíme PAS Lamia rozšíril Alan Dzagojev. Už 33-ročný futbalista dlho hrával za CSKA Moskva, poslednú sezónu strávil v Rubine Kazaň. Prekvapivo už v tridsiatich rokoch ukončil kariéru austrálsky záložník Tom Rogič. Dlhoročný hráč Celticu naposledy nastupoval za WBA, chce sa sústrediť na to, aby viac času trávil s rodinou.

Kopačky na klinec zavesil aj španielsky obranca Cala, bývalý hráč Sevilly, Cardiffu či Getafe a po skončení tejto sezóny tak urobí mexický krajný bek Miguel Layún. 72-násobný reprezentant svojej krajiny v Európe hrával za Porto, Sevillu, Watford, Atalantu a Villarreal.

Luton získal Townsenda

Nováčik anglickej futbalovej ligy Luton podpísal krátkodobú zmluvu s Androsom Townsendom. Tridsaťdvaročný krídelník pôsobil uplynulé dve sezóny v Evertone, ktorý s ním v lete ukončil zmluvu. V súťažnom zápase sa neobjavil od marca 2022, keď si poranil predný skrížený väz. S Lutonom podpísal zmluvu do januára.

"Luton je môj miestny tím, bývam asi 20 až 25 minút od štadióna, takže som ich sledoval počas play-off v Championship a to, že postúpili, je skvelé. Nikdy som si však nemyslel, že si oblečiem tento dres, je veľká česť hrať za tento klub a opäť v Premier League," povedal Townsend, ktorý má na konte aj 13 štartov a tri góly v anglickej reprezentácii.

V minulosti hral aj za Newcastle, Tottenham a Crystal Palace. V najvyššej súťaži odohral 264 duelov, strelil 25 gólov a na ďalších 35 prihral. Luton je po ôsmich zápasoch so štyrmi bodmi na 17. mieste tabuľky.