Réway režíroval vysokú výhru Spišiakov, Zvolen vyhral proti Zámkom aj druhý zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Réway režíroval vysokú výhru Spišiakov, Zvolen vyhral proti Zámkom aj druhý zápas

Medzi Banskou Bystricou a Spišskou Novou Vsou to bol znova tvrdý boj.
Medzi Banskou Bystricou a Spišskou Novou Vsou to bol znova tvrdý boj.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi triumfovali v druhom štvrťfinálovom stretnutí play-off Tipos extraligy na ľade Banskej Bystrice 6:0 a vyrovnali stav na 1:1. HKM Zvolen vyhral doma aj druhý duel proti Novým Zámkom, znova po predĺžení. Tretie zápasy oboch sérií sú na programe v nedeľu 19. marca.

HC '05 Banská Bystrica - HK Spišská Nová Ves 0:6 (0:4, 0:1, 0:1)

Góly: 10. Réway (Kerbashian, Vandas), 13. Nellis (Réway, Romaňák), 16. Vandas (Kerbashian, Réway), 18. Kerbashian, 38. LaPorte (Groch), 46. J. Valach (Réway, LaPorte)

/stav série: 1:1/

Domáci nezvládli najmä prvú tretinu, v ktorej inkasovali štyri góly, z toho tri v oslabeniach. Za Banskú Bystricu nenastúpil najproduktívnejší hráč Troock, ktorý utrpel otras mozgu po stredajšom faule Nellisa.

Ten na zápas nastúpil a zvyšoval švihom na 0:2 po rýchlom prechode do útoku. Prvý gól strelil Réway v presilovke, keď odrazený puk skončil za Sedláčkom, tretí gól zaznamenal v početnej výhode Vandas korčuľou a štvrtý zásah zariadil Kerbashian z kruhu.

Od druhej tretiny bol v domácej bránke Belányi, ktorý kapituloval po teči LaPorteho a v tretej tretine ho prekonal počas päťminútovej presilovky súpera Valach. Réway ukončil duel s bilanciou 1+3 a po dvoch stretnutiach série má už šesť kanadských bodov.

HKM Zvolen – HC MIKRON Nové Zámky 4:3 pp (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)

Góly: 21. Hecl (Zuzin, Hanna), 46. Jedlička, 60. Šiška (Bondra, Zuzin), 64. Hunterbrinker – 16. Jackson (Johnson), 23. Lee (Loggins), 58. J. Mikúš (T. Mikúš)

/stav série: 2:0/

Vedenia v zápase sa ujali hostia, keď sa presadil v 16. minúte Jackson. Zvolen dokázal vyrovnať po 52 sekundách prostrednej časti zásluhou Hecla. Už o necelé dve minúty Novozámčania opäť odskočili po presnom zásahu Leeho. V 46. minúte využil zaváhanie hosťujúcej obrany Jedlička, ktorý 18. gólom v sezóne vyrovnal na 2:2.

V 58. minúte "býci" využili presilovú hru a po góle Juraja Mikúša sa zdalo, že je rozhodnuté. "Rytieri" však v závere odvolali brankára a Šiška poslal aj druhý zápas do predĺženia. Rovnako ako v prvom stretnutí ho zvládli lepšie Zvolenčania a druhý bod zabezpečil domácim v 64. minúte Hunterbrinker.