Ronaldo do derby nezasiahol, ten Hag: Nenasadil som ho z úcty k nemu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo do derby nezasiahol, ten Hag: Nenasadil som ho z úcty k nemu

Cristiano Ronaldo pravidelne sedí na lavičke náhradníkov.
Cristiano Ronaldo pravidelne sedí na lavičke náhradníkov.Profimedia
Cristiano Ronaldo (37) sa debaklu v derby o Manchester prizeral len z lavičky náhradníkov. Tréner Erik ten Hag sa vyjadril, že päťnásobného držiteľa Zlatej lopty do hry nenasadil z úcty k jeho kariére.

Holandský lodivod United označil výkon svojich zverencov za neakceptovateľný. Pre Portugalčana nebol pobyt mimo základnej zostavy ničím novým. Po množstve letných špekulácií o odchode z klubu sledoval už viacero stretnutí len z lavičky.

"V polčase sme prehrávali 0:4, Cristiana som nenasadil z úcty k nemu a jeho skvelej kariére. Ďalšia vec bola, že sme mohli nasadiť Anthonyho Martiala, ktorý po zranení potrebuje minúty," povedal ten Hag na tlačovej konferencii.

Druhý polčas síce priniesol na Etihad Stadium tri presné zásahy zo strany hostí, o dva z nich sa postaral práve striedajúci Martial. Presadili sa ale aj domáci a zásluhou hetrikov HaalandaFodena uštedrili rivalovi z červenej časti mesta poltucet gólov.

"Náš výkon bol neprijateľný, takto sa jednoducho nedá hrať. Som veľmi sklamaný najmä z toho, ako sme si neverili. To som nečakal. V predchádzajúcich zápasoch bol náš tím sebavedomý. Cítil som z toho dobrú náladu," povedal ten Hag.

"Musím sa porozprávať s hráčmi o tom, prečo sa to stalo. V dueloch s Arsenalom a Liverpoolom sme ukázali, že môžeme hrať oveľa lepšie. Ale ak nebudete bojovať, nemáte proti City žiadnu šancu," dodal päťdesiatdvaročný kouč.

Manchester United stráca na vedúci Arsenal deväť bodov a v tabuľke Premier League mu patrí šiesta priečka. Červení diabli síce majú ešte zápas k dobru, no rovnako sú na tom aj piata Chelsea a štvrtý Brighton.