Rošády vo Formule 1 pokračujú, Pierre Gasly mieri do tímu krajanov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rošády vo Formule 1 pokračujú, Pierre Gasly mieri do tímu krajanov

Gasly už môže byť pokojný.
Gasly už môže byť pokojný.Profimedia
Francúz Pierre Gasly (26) sa v budúcej sezóne pripojí ku krajanovi Estebanovi Oconovi (26) a stane sa jazdcom stajne Alpine. V tíme Alpha Tauri ho nahradí Holanďan Nyck de Vries (27).

Bývalý pretekár Red Bullu obsadí miesto uvoľnené dvojnásobným majstrom sveta Alonsom, ktorý po konci sezóny odchádza do Aston Martin na základe viacročnej zmluvy.

"Jazdiť za tím, ktorý má francúzske korene, je niečo veľmi výnimočné. Poznám silné stránky Alpine, keďže som proti nim v posledných rokoch pretekal. Je zrejmé, že ich pokrok a ambície sú veľmi pôsobivé," uviedol Gasly, ktorý bol s týmto prestupom spájaný už istú dobu.

Táto zmena znamená, že de Vries, rezervný jazdec Mercedesu, absolvuje v roku 2023 svoju prvú plnohodnotnú sezónu vo Formule 1. Dvadsaťsedemročný Holanďan, šampión Formule 2 aj elektrickej Formule E, pri svojom debute ako náhradník vo Williamse za Alexandra Albona zažiaril na Veľkej cene Talianska. Na okruhu v Monze skončil deviaty a hneď pri premiére si pripísal aj prvé body.

Gaslyho zmluva mala vypršať až na konci budúceho roka, ale Alpine uzavrel dohodu s AlphaTauri a zabezpečil mu predčasné uvoľnenie.

"Bolo nám celkom jasné, že má mladícke skúsenosti a rýchlosť, to sa o mnohých jazdcoch v F1 povedať nedá. Máme šťastie, že sme Pierra získali a tešíme sa na spoluprácu s ním,“ povedal Otmar Szafnauer, šéf tímu Alpine.

Sobotňajšie oznámenia prestupov na Veľkej cene Japonska oficiálne uzavreli dvere do tímu Alpine pre Daniela Ricciarda z McLarenu. Na štartovom rošte pre rok 2023 zostáva voľné miesto ešte vo Williamse a Haase.