Rossi zavesil kopačky na klinec. Moja cesta bola jedinečná, rozlúčil sa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rossi zavesil kopačky na klinec. Moja cesta bola jedinečná, rozlúčil sa

Rossi v drese SPAL-u.
Rossi v drese SPAL-u.Profimedia
Giuseppe Rossi si vo svojich 35 rokoch nebude hľadať nového zamestnávateľa. Skúsený taliansky útočník sa rozhodol ukončiť svoju aktívnu kariéru, čo oznámil prostredníctvom Instagramu.

Rossi pochádza z New Jersey a v dvanástich rokoch odišiel z USA do mládežníckej akadémie Parmy. V Európe hral za Manchester United, Newcastle, Villarreal, Fiorentinu, Levante, Celtu Vigo, Janov a naposledy za SPAL. Vo februári minulého roka sa vrátil do USA a podpísal zmluvu s Realom Salt Lake.

Futbalista má na konte tridsať štartov za taliansku reprezentáciu a jeho nádejne rozbehnutú kariéru opakovane brzdili vážne zranenia kolenných väzov, s ktorými sa pravidelne podroboval operáciám.

"Moja cesta bola jedinečná, zažil som veľa vzostupov a pádov. A pády, najmä v podobe zranení, ma nikdy nezlomili," napísal na sociálnej sieti.

"Moja vôľa bola vždy silnejšia ako prekážky predo mnou. Nikdy som neprestal veriť, keď sa mi veci postavili do cesty. Milujem futbal a nedokázal som sa ho vzdať. Z tohto dôvodu píšem tieto slová s ťažkým srdcom, ale aj s veľkým úsmevom na tvári. Som hrdý na to, čo sa teraz skončilo," dodal.