Ďalší veľký prestup je na spadnutie. Rice mieri do Arsenalu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší veľký prestup je na spadnutie. Rice mieri do Arsenalu

Opora West Hamu má namierené ku "kanonierom".
Opora West Hamu má namierené ku "kanonierom".Profimedia
Anglický futbalový klub Arsenal je blízko k angažovaniu stredopoliara Declana Ricea (24) z West Hamu United.

V utorok o tom informoval denník Guardian, podľa ktorého sú rokovania medzi oboma klubmi na dobrej ceste. Arsenal ešte nepodal oficiálnu ponuku, no prestupová čiastka by sa mala vyšplhať nad 117 miliónov eur. V takom prípade by išlo o rekordný transfer pre oba tímy. Arsenal doteraz najviac zaplatil za Nicolasa Pepeho, ktorý prišiel v roku 2019 za 84 miliónov eur.

Dvadsaťštyriročný defenzívny stredopoliar Rice sa z akadémie West Hamu postupne prepracoval medzi najlepších hráčov klubu a odtiaľ aj do anglickej reprezentácie. Za "kladivárov" odohral 245 zápasov, dal 15 gólov a pridal 13 asistencií. V skončenej sezóne s nimi vyhral Európsku konferenčnú ligu. V národnom drese nastúpil na 41 duelov a trikrát skóroval. O jeho služby sa zaujímajú aj Bayern Mníchov, Chelsea, Newcastle a Manchester United.

Rice je iba tretím kapitánom West Hamu v histórii, ktorý zdvihol nad hlavu významnú trofej. Víťazstvom nad Fiorentinou 2:1 vo finále EKL v Prahe ukončil klub desaťročia čakania na úspech. Predtým sa ako kapitáni tímu tešili Bobby Moore z víťazstva v FA Cupe 1964 a PVP 1965 a po ňom už iba Billy Bonds z prvenstva v FA Cupe v rokoch 1975 a 1980.