Arsenal nevzdáva boj o titul, poradil si s tretím Newcastlom. Zlyhanie Manchestru United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal nevzdáva boj o titul, poradil si s tretím Newcastlom. Zlyhanie Manchestru United

"Kanonieri" stále živia šancu na zisk majstrovského primátu.
"Kanonieri" stále živia šancu na zisk majstrovského primátu.Profimedia
Futbalisti londýnskeho Arsenalu pokorili v 35. kole anglickej Premier League tretí Newcastle United a aj naďalej naháňajú vedúci Manchester City. "Červení diabli" nezvládli súboj s West Hamom.

Newcastle United - Arsenal FC 0:2 (0:1)

Góly: 14. Odegaard, 71. Schär (vl.)

Ak chceli hostia čo i len pomýšľať na ohrozenie suverénneho lídra z Manchestru, museli v dueli s ambicióznym Newcastlom získať tri body. Prvý krok k nim urobili už po štvrťhodine hry. Po neúspešnej štandardke ostali "Gunners" pri lopte a Martin Odegaard to skúsil z veľkej vzdialenosti. Pope loptu nevidel a nestihol ju zachytiť.

Hostia boli pri chuti a domáceho brankára postupne ohrozili Martinelli a Saka. Nórsky futbalista mal obrovskú šancu v úplnom závere prvého dejstva, zoči-voči Popeovi však neuspel.

"Straky" absolvovali aktívny vstup do druhého polčasu. V 48. minúte sa Murphy zbavil Zinčenka a poslal center na Isaka. Domáci však trafili len tyč. O minútu neskôr to z priameho voľného kopu neúspešne skúšal Schär. Ten istý hráč sa stal smoliarom zápasu, keďže v 71. minúte si zrazil loptu do vlastnej brány po akcii Martinelliho. Arsenal stráca na City bod, líder má však zápas k dobru.

West Ham - Manchester United 1:0 (1:0)

Gól: 27. Benrahma

Manchester padol na pôde pätnásteho West Hamu a skomplikoval si boj o Ligu majstrov. O osude stretnutia rozhodla 27. minúta. Luke Shaw nezvládol udržať loptu v strede ihriska, kde mu ju vzal Saíd Benrahma. Ten sa následne rozbehol smerom k brankárovi, vypálil po zemi a hoci to nebola príliš umiestnená strela, De Gea ju pustil za chrbát.

Veľkú šancu hostí sme videli o päť minút neskôr. Christian Eriksen čakal na dlhú prihrávku na ľavej strane šestnástky. Hoci si tam jeden z domácich obrancov poradil, Antony mohol páliť. Jeho pokus skončil len na tyči. Strelec prvého gólu mal dobrú príležitosť na skórovanie aj v nadstavenom čase prvého dejstva, španielsky gólman United bol však tentokrát pripravený. Domáci sa následne dožadovali pokutového kopu.

United mali po hodine hry až 63-percentné držanie lopty a snažili sa obliehať domácu svätyňu, gól však zaznamenať nedokázali. V 73. minúte skóroval Tomáš Souček, zásah ale nebol uznaný pre ofsajd. 

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore