Rozlúčka kapitána. Marek Hamšík si naposledy oblečie reprezentačný dres

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozlúčka kapitána. Marek Hamšík si naposledy oblečie reprezentačný dres
Hráč tureckého Trabzonsporu sa rozlúči so svojou bohatou reprezentačnou kariérou.
Hráč tureckého Trabzonsporu sa rozlúči so svojou bohatou reprezentačnou kariérou.Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia ukončí kalendárny rok 2022 domácim prípravným duelom proti Čile. Zápas na štadióne NFŠ v Bratislave sa uskutoční 20. novembra o 14:00 a bude zároveň oficiálnou rozlúčkou dlhoročného kapitána národného mužstva Mareka Hamšíka s reprezentačnou kariérou. Informoval o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Slovenský výber odohral v doterajšej histórii s Čiľanmi dva oficiálne medzištátne zápasy. Vo februári 2000 na turnaji vo Valparaise sa Slováci pod vedením trénera Jozefa Adamca tešili po góloch Igora Bališa a Ondreja Šmelka z výhry 2:0.

O viac ako deväť rokov neskôr, v novembri 2009, vyhralo Čile v prípravnom stretnutí na štadióne MŠK v Žiline 2:1. Za domácich vtedy skóroval Stanislav Šesták, spomedzi hráčov aktuálneho kádra sú pamätníkmi tohto zápasu Peter Pekarík, Juraj Kucka a práve Marek Hamšík. Čile sa momentálne nachádza na 29. mieste rebríčka FIFA.

Hamšík je držiteľom niekoľkých reprezentačných rekordov. V drese s dvojkrížom na prsiach odohral najviac zápasov (135), strelil najviac gólov (26), ako prvý a doteraz jediný reprezentant prekonal hranicu 10-tisíc odohraných minút a má na konte aj najviac zápasov s kapitánskou páskou. Debut v národnom tíme si odkrútil vo februári 2007 pod vedením trénera Jána Kociana, ukončenie reprezentačnej kariéry oznámil v máji tohto roka.

Čile obsadilo v juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2022 v Katare nepostupové siedme miesto, novembrový zápas bude 12. oficiálnym medzištátnym zápasom Slovenska proti zástupcovi CONMEBOL (Juhoamerická futbalová konfederácia).

Tri dni pred súbojom s Čile nastúpia slovenskí futbalisti 17. novembra na prípravný zápas v Čiernej Hore proti domácej reprezentácii.