Ruský futbal sa do Ázie presúvať nebude, zväz hlasoval proti odchodu z UEFA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ruský futbal sa do Ázie presúvať nebude, zväz hlasoval proti odchodu z UEFA

RFU ostáva súčasťou európskej futbalovej spoločnosti.
RFU ostáva súčasťou európskej futbalovej spoločnosti.Reuters
Ruský futbalový zväz (RFU) hlasoval proti zmene členstva z futbalovej federácie z Európy do Ázie, informovali v stredu ruské tlačové agentúry. Rozhodol sa zostať v európskej konfederácii, keďže Moskva sleduje pokrok vo vzťahoch s UEFA.

FIFA a UEFA, riadiace orgány svetového a európskeho futbalu, vo februári 2022 rozhodli, že všetky ruské tímy (národné i klubové) budú mať pozastavené účinkovanie v nimi riadených súťažiach po tom, ako sa začal neslávne známy konflikt na Ukrajine. Rusko tak zvažovalo vstup do Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC), uviedol to koncom minulého roka šéf RFU Alexander Djukov.

"O otázke prechodu do AFC sa diskutovalo. Jednomyseľne sme hlasovali proti, keďže neexistujú žiadne záruky zo strany FIFA. Rozhodli sme sa pokračovať v kontaktoch s UEFA najmä preto, že cítime pokrok. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie na budúci rok," citovala agentúra RIA člena výboru RFU Michaila Gerškoviča. 

V posledných mesiacoch boli obmedzenia zmiernené hlavne pre ruské mládežnícke tímy. UEFA v septembri uviedla, že "deti by nemali byť trestané za činy, za ktoré sú zodpovední výlučne dospelí".