Pokuta, stopka a podmienka. UEFA udelila Slavii rekordný trest za duel s rímskym AS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pokuta, stopka a podmienka. UEFA udelila Slavii rekordný trest za duel s rímskym AS

Fanúšikovia na Tribúne Sever predviedli choreo, ktoré im v Ríme zakázali.
Fanúšikovia na Tribúne Sever predviedli choreo, ktoré im v Ríme zakázali.Profimedia
Slavia Praha dostala za udalosti počas domáceho víťazstva v Európskej lige nad AS Rím pokutu v celkovej výške 91 625 eur, čo je najvyššia pokuta, akú jej disciplinárna komisia UEFA doposiaľ udelila. Klubu navyše podmienečne uzavreli Tribúnu Sever a asistentovi trénera Zdenkovi Houšteckému (52) pozastavili činnosť na jeden zápas za nešportové správanie. UEFA o tom informovala na svojej webovej stránke.

Z českých klubov dostala v roku 2018 vyššiu pokutu len Sparta za výtržnosti fanúšikov v druhom predkole Európskej ligy proti Spartaku Subotica. Letenskí zaplatili dve sankcie v celkovej výške 100 000 eur a na ďalší domáci zápas v pohároch mali uzatvorený štadión.

Za zápas proti AS komisia Slavii vytkla organizačné nedostatky a správanie sa fanúšikov na tribúnach. Pražský tím musí zaplatiť 34-tisíc eur za blokovanie schodísk a východov a 30-tisíc za použitie pyrotechniky v kotli najaktívnejších priaznivcov na severnej tribúne. Podľa UEFA sa fanúšikovia previnili aj provokatívnymi a urážlivými heslami (17 500 eur) a hádzaním predmetov na ihrisko (10 125 eur).

Práve Tribúna Sever je teraz v podmienke pre použitie pyrotechniky. Sektory 106 až 110 na štadióne Eden budú uzavreté na jeden zápas európskeho pohára, ak fanúšikovia v nasledujúcich dvoch rokoch opäť porušia pravidlá UEFA.

Kotol Slavie, ktorý sa nachádza za jednou z brán, už v minulosti potrestaný bol. Okrem iného bol čiastočne uzavretý aj počas štvrťfinále Európskej ligy 2019 proti Chelsea. V roku 2022 v predkole EKL proti gibraltárskemu St Joseph's fanúšikovia na severnú tribúnu vôbec nesmeli, ale vďaka výnimke od UEFA tam mohlo svoje miesta zaujať takmer 3 000 detí.

Slavia má teraz podmienku na domáce a vonkajšie súboje. Po úvodnom dueli v Ríme proti AS dostala od UEFA pokutu 20 000 eur za nevhodné správanie svojich priaznivcov a navyše podmienečný zákaz predaja vstupeniek v sektore hostí na jeden pohárový zápas na pôde súpera, opäť s dvojročnou skúšobnou lehotou.

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore