Praha sa bude triasť, Slavia privíta AS Rím. Tomič: Je to sviatok, nebudeme sa báť útočiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Praha sa bude triasť, Slavia privíta AS Rím. Tomič: Je to sviatok, nebudeme sa báť útočiť

Tomič sa teší na rímsku výzvu.
Tomič sa teší na rímsku výzvu.Profimedia
Pravý obranca pražskej Slavie Michal Tomič (24) považuje štvrtkový zápas Európskej ligy proti AS Rím za veľký sviatok. Slovenský futbalista verí, že pražský tím bude čeliť favoritovi ako rovnocenný súper. Reprezentant zároveň vyjadril nádej, že "červeno-bieli" odčinia nedeľňajší nepodarený výkon a ligovú prehru 1:2 s Plzňou.

Tomič pred domácou bitkou s tímom Josého Mourinha uviedol: "AS Rím má kvalitu na každom poste. Poznáme ich silné stránky, ale aj slabiny. Budeme sa však snažiť sústrediť hlavne na našu hru. Chceme ich zatlačiť našimi silnými stránkami, aby sme ich dostali do úzkych."

Slavia pred dvoma týždňami prehrala v Ríme 0:2, ale stále je blízko k postupu. Po polovici odohraných duelov skupiny má na druhom mieste tabuľky päťbodový náskok pred Servette Ženeva a Tiraspoľom. V prípade štvrtkového víťazstva získajú "zošívaní" istotu minimálne tretieho miesta a účasti v jarnej časti európskych pohárov.

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore

"Postupové nádeje určite sú, kresajú sa. Myslím si však, že je ešte priskoro hovoriť o postupe a podobných veciach. Sústredíme sa na najbližší zápas, a tým je Rím. Je to pre nás sviatok, že do Edenu prídu takíto skvelí hráči," povedal Tomič a dodal:

"Chceme si to s nimi rozdať na férovku, vyrovnať sa im a možno ich aj trochu prevýšiť. Určite sa nechceme báť útočiť. Chceme hrať pekný útočný futbal, dať góly a pokúsiť sa vyhrať."

Dúfa, že Slavii sa bude dariť oveľa lepšie ako v nedeľu proti Plzni: "Sami sme cítili, že náš výkon išiel najmä v druhom polčase dole vodou, najmä emóciami. Takéto zápasy si už nemôžeme dovoliť. Hráme ich veľa a každý jeden je pre nás dôležitý, či už doma, alebo vonku. Či už je to Rím, Plzeň alebo domáci pohár. Bojujeme na troch frontoch a na všetkých chceme byť úspešní."

Rím v nedeľu nastúpi v talianskej lige na bitku s Laziom. "To, že majú tento víkend derby, nám môže hrať do kariet. Možno trochu potočia zostavou, bodov majú na konte dosť. Ale aj tak proti nám nastúpi veľká kvalita, majú ju na každom poste," tvrdí krajný obranca.

"Myslím si, že to bude skvelý zápas pre nás aj pre fanúšikov. Pre súpera je to ďalší z mnohých, ale my sa na to veľmi tešíme. Každý domáci duel je pre nás dôležitý, chceme ľudí baviť futbalom a našou hrou, čo sa nám proti Plzni veľmi nedarilo, takže by sme to chceli odčiniť," dodal na záver.