Slovenskí brankári sa z výhier netešili. Karviná nenadviazala na skalp z Plzne, Jirka úradoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenskí brankári sa z výhier netešili. Karviná nenadviazala na skalp z Plzne, Jirka úradoval

Aktualizované
Holec inkasoval  tri góly.
Holec inkasoval tri góly.Profimedia
Futbalisti Baníka Ostrava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 14. kola najvyššej českej súťaže na pôde Karvinej 3:1. Dva góly do siete slovenského brankára Dominika Holeca (29) strelil David Buchta (24). Radosť nemohol mať ani David Šípoš (25), gólman Českých Budějovíc. Dobre spať sa bude Erikovi Jirkovi (26).

MFK Karviná - FC Baník Ostrava 1:3 

/D. Holec odchytal celý zápas, D. Krčík a M. Čurma odohrali celý zápas, A. Iván hral do 60. minúty - T. Rigo odohral celý zápas/

Po domácej prehre s Jabloncom zavítal káder Ostravy do Karvinej, ktorá sa naposledy tešila z triumfu nad Plzňou. V bránke hostiteľa sa opäť predstavil Dominik Holec, viacerými zákrokmi držal nádeje svojho mužstva, no napokon sa z výhry netešil. Jeho tím sa v tabuľke nachádza na 12. mieste, Baník poskočil bližšie k horným poschodiam.

Strelci duelu v Karvinej.
Strelci duelu v Karvinej.Flashscore

FC Slovan Liberec - SK Dynamo České Budějovice 1:0 

/Ľ. Tupta hral do 88. minúty - D. Šípoš odchytal celý zápas, M. Králik odohral celý zápas/

Tri body pre domácich zaistil v 61. minúte chorvátsky kanonier Luka Kulenovič a jeho tím sa dostal na ôsmu pozíciu. Hostia, za ktorých odchytal celý zápas slovenský brankár Dávid Šípoš, sú na predposlednom 15. mieste a utrpeli 10. prehru v sezóne.

SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 1:2

/M. Tomič hral do 83. minúty - E. Jirka hral do 90.+3. minúty/

Oba góly hostí strelil Slovák Erik Jirka a tímu tak zaistil posun na tretie miesto pred Ostravu, ktorá odohrala o zápas viac. Slavia, ktorá utrpela prvú prehru v sezóne, figuruje o jednu pozíciu vyššie. Hostia ovládli stretnutie na Edene po deviatich rokoch.