Gól Haraslína na body nestačil. Slavia porazila AS Rím, Liverpool prekvapivo prehral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól Haraslína na body nestačil. Slavia porazila AS Rím, Liverpool prekvapivo prehral

Aktualizované
Lukaku sa proti Slavii nepresadil a v Prahe sa zrodilo prekvapenie.
Lukaku sa proti Slavii nepresadil a v Prahe sa zrodilo prekvapenie.TASR
Futbalisti Atalanty Bergamo postúpili do vyraďovacej fázy Európskej ligy. Slavia Praha prekvapila favorizovaný AS Rím a na domácom štadióne ho porazila 2:0. Liverpool nečakane prehral na pôde Toulouse. Brighton zdolal Ajax. Nemecký Leverkusen si gólom z nadstaveného času zaistil prvé miesto v skupine H.

Skupina A

West Ham - Olympiakos 1:0

West Ham vrátil Olympiakosu požičané z predošlého stretnutia a doma ho porazil po zásahu Paquetu, ktorému asistoval Ward-Prowse. Angličan vo štvrtom stretnutí Európskej ligy zaznamenal štvrtú prihrávku. "Hammers" majú na prvom mieste tabuľky deväť bodov, rovnako ako druhý Freiburg. Grécky tím je tretí so štyrmi bodmi.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Freiburg - Bačka Topola 5:0

Skupina B

Ajax - Brighton 0:2

Brighton skóroval z posledných 25 zápasov až v 24, pričom naprázdno vyšiel iba v septembri proti Chelsea. Skóre stretnutia otvoril svojím druhým gólom v tejto sezóne Európskej ligy mladý Fati, asistoval mu Adingra. Po zmene strán si spoluprácu títo mladíci vymenili. Brighton je prvým tímom od roku 1999, ktorý pri svojej premiére v Európe dvakrát porazil Ajax. Naposledy to dokázala Malorka. Anglický tím sa po výhre posunul na prvé miesto tabuľky, ale prišiel o zraneného Milnera. Ajax je posledný.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

AEK Atény - Marseille 0:2

Aktuálna tabuľka skupiny B.
Aktuálna tabuľka skupiny B.Flashscore

Skupina C

Real Betis - Aris Limassol 4:1

Slovenský záložník Július Szöke tradične figuroval v základnej zostave cyperského Arisu, ktorý mohol ísť do vedenia, ale zásah pre ofsajd neplatil, takže skóre otvoril Iglesias. Hosťom nebol pre postavenie mimo hry uznaný ani druhý presný zásah a znova inkasovali. Fekir síce nepremenil penaltu, no Roca pridal tretí zásah Betisu a Ezzalzouli štvrtý. Sevillský tím potvrdil prvé miesto, Aris je posledný.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Rangers - Sparta Praha 2:1

Rangers sa dostali do rýchleho vedenia 2:0, ale v 59. minúte prišiel na ihrisko slovenský krídelník Lukáš Haraslín a zakrátko gólom znížil, čím vytvoril záverečnú drámu. Škótske mužstvo ale doviedlo stretnutie do víťazného konca a na druhej priečke má trojbodový náskok práve pred Spartou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skupina D

Atalanta - Sturm Graz 1:0

Sporting Lisabon - Raków Čenstochova 2:1

Skupina E

LASK Linz - Saint Gilloise 3:0

Toulouse - Liverpool 3:2

Liverpool si prípadnou výhrou mohol zabezpečiť postup priamo do osemfinále z prvého miesta, ale pozíciu favorita nesplnil. V závere nadstaveného času síce na 3:3 vyrovnal obranca Quansah, ale jeho gól pre hru rukou neplatil. Do základnej zostavy sa vrátil Díaz, ktorý už vedel, že v rodnej Kolumbii sa podarilo oslobodiť jeho otca a obaja rodičia tak sú v poriadku. Keďže skóre bolo nepriaznivé už pred prestávkou, tak tréner Klopp reagoval a na ihrisko vybehli Salah, Alexander-Arnold a Szoboszlai.

Dallinga sa stal prvým hráčom niektorého z francúzskych klubov, ktorý proti Liverpoolu skóroval v európskej pohárovej súťaži doma aj vonku. Naposledy to dokázal ešte v sezóne 2003/04 za Marseille legendárny Didier Drogba. Jota strelil v posledných ôsmich zápasoch na európskej scéne až deväť gólov, pričom len štyrikrát bol v základnej zostave. Prvýkrát sa mu stalo, aby LFC napriek jeho gólu prehralo.

Liverpool nevyhral žiadny z posledných piatich zápasov proti francúzskym súperom (3 remízy, 2 prehry). "The Reds" síce ostávajú na prvom mieste, ale iba o dva body práve pred Toulouse.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Tabuľka skupiny E po štvrtom hracom kole.
Tabuľka skupiny E po štvrtom hracom kole.Flashscore

Skupina F

Stade Rennes - Panathinaikos 3:1

Maccabi Haifa - Villarreal 1:2

Stretnutie týchto súperov sa naposledy nemohlo odohrať pre vojnový konflikt medzi Izraelom a Palestínou. Medzitým sa však situácia bohužiaľ len futbalovo upokojila a Maccabi Haifa hostila španielskeho súpera na neutrálnej pôde na Cypre. Seck síce otvoril skóre a Trigueros nepremenil pokutový kop, ale záver patril Villarrealu. Baena najskôr vyrovnal a Sorloth rozhodol. Na oba zásahy prihrával skúsený obranca Moreno.

Tabuľka skupiny F po nekompletnom štvrtom hracom kole.
Tabuľka skupiny F po nekompletnom štvrtom hracom kole.Flashscore

Skupina G

Servette Ženeva - Šerif Tiraspoľ 2:1

Slavia Praha - AS Rím 2:0

Slavia Praha sa od začiatku proti favoritovi prejavovala zdravou agresivitou a na súpera bola dobre pripravená. Po zmene strán prišli aj gólové okamihy, takže český tím sa postaral o veľké prekvapenie na úkor favorita. Slovenskí legionári Michal Tomič a Jakub Hromada boli na lavičke náhradníkov, druhý menovaný prišiel do hry na posledné desiatky sekúnd. Ivan Schranz pre zranenie nefiguroval v zápasovej nominácii. Slavia sa dostala na prvé miesto skupiny, oba tímy ale majú rovnaký počet deviatich bodov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Tabuľka skupiny G po štvrtom hracom kole.
Tabuľka skupiny G po štvrtom hracom kole.Flashscore

Skupina H

Häcken - Molde 1:3

Karabach - Bayer Leverkusen 0:1

Leverkusen neodohral jeden zo svojich najlepších zápasov, ale pozíciu favorita splnil, vyhral aj štvrtý raz a má istotu prvého miesta v tabuľke skupiny H, takže postúpi priamo do osemfinále. O jediný zásah sa v nadstavenom čase postaral z pokutového kopu útočník Boniface. Bol to jeho tretí gól v EL a celkovo jedenásty počas tejto sezóny.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore