Škótske médiá upozorňujú na návrat Haraslína: Som šťastný, že som začal strieľať góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škótske médiá upozorňujú na návrat Haraslína: Som šťastný, že som začal strieľať góly

Haraslín už je fit a pripravený na duel EL.
Haraslín už je fit a pripravený na duel EL.Profimedia
Lukáša Haraslína (27) vyradilo z hry takmer na mesiac zranenie. Napriek tomu sa teší, že on aj tím zažívajú dobré časy. Po návrate z maródky sa cíti dobre. Na tlačovej konferencii pred štvrtkovým zápasom Európskej ligy na pôde Rangers povedal, že je na trénerovi Brianovi Priskem (46), či ho pošle do hry od začiatku. Zároveň si zaspomínal na prehru 0:2 na Ibroxe spred dvoch rokov.

Slovenský krídelník, ktorý v minulej sezóne získal s pražským klubom titul, pred duelom v Škótsku uviedol: "Prežívam dobré obdobie, rovnako ako klub. Som veľmi šťastný, že som začal strieľať góly. Chvíľu som bol zranený, ale teraz som opäť pripravený hrať. Dúfam, že to bude pokračovať aj v ďalšom zápase," 

Najlepší strelec aktuálnej českej ligovej sezóny vynechal pre zranenie štyri zápasy Sparty vrátane domácej bezgólovej remízy s Rangers. "Cítim sa dobre. Myslím, že sa mi trochu uľavilo, aj keď som musel viac trénovať. Je na trénerovi, aby rozhodol, či ma nasadí, alebo nie," povedal Haraslín.

Škótske médiá označujú jeho návrat za veľké pozitívum pre celok z Letnej. "Snažím sa podať čo najlepší výkon a pomôcť tímu. V tíme nie som len ja, ale viac ako 20 ďalších hráčov, ktorých mužstvo potrebuje. Nie je to len o nás, ale aj o manažmente a celom klube," pokračoval. 

Pred dvoma rokmi Sparta prehrala na Ibroxe v skupinovej fáze Európskej ligy 0:2. "Bol to jeden z najťažších zápasov, aké som kedy v kariére odohral. Tempo bolo vysoké a Rangers pomohol plný štadión," zaspomínal si bývalý hráč Lechie Gdaňsk či Sassuola.

Tabuľka skupiny C.
Tabuľka skupiny C.Flashscore

"Prvý duel sme vtedy doma vyhrali 1:0 a vedeli sme, že tu to bude veľmi ťažké. Urobili sme príliš veľa chýb. Ak ich v týchto zápasoch urobíte, zaplatíte za ne a presne to sa stalo. Hráčom Rangers sme dali mnoho priestoru. Mali kvalitu na to, aby strelili gól a vytvorili si šance. Z našej strany to nebol dobrý výkon."

Spolu so slovenskou reprezentáciou sa môže na budúci týždeň kvalifikovať na majstrovstvá Európy 2024 v Nemecku. "Pozerám sa na to, čo nás čaká teraz so Spartou. Slovenská reprezentácia je ešte ďaleko. Sústredím sa predovšetkým na zápas Európskej ligy. Až potom môžem rozmýšľať ďalej. Nielen ja, ale aj celý tím chceme zo seba vydať maximum, pomôcť si navzájom a mužstvu, aby tu uspelo," vysvetlil Haraslín.