Rybakinová chce byť svetovou jednotkou, Sabalenkovú trápili staré zlozvyky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rybakinová chce byť svetovou jednotkou, Sabalenkovú trápili staré zlozvyky

Talentovaná tenistka ukázala svoju kvalitu.
Talentovaná tenistka ukázala svoju kvalitu.TASR
Jelena Rybakinová (23) uviedla, že sa chce stať svetovou jednotkou po tom, ako wimbledonská šampiónka v nedeľu zdolala Arynu Sabalenkovú (24) a v Indian Wells získala svoj prvý sezónny titul.

Rybakinová, ktorá sa narodila v Moskve, ale v súčasnosti reprezentuje Kazachstan, minulý rok nezískala 2000 bodov do rebríčka po tom, ako bol Wimbledon potrestaný za zákaz účasti ruských a bieloruských hráčov v súvislosti s inváziou na Ukrajinu. Jej víťazstvo nad druhou v poradí Sabalenkovou ju vynieslo na siedmu priečku v kariére a tenistka je odhodlaná pokračovať ďalej.

"Myslím si, že najväčším cieľom je byť číslom jeden. Pred nami je ešte dlhá cesta. Zatiaľ som siedma, ale viete, ako rýchlo sa rebríček mení. Musím sa teda vždy sústrediť na ďalší turnaj, ktorý odohrám. Snažím sa na to toľko nemyslieť," vyjadrila sa čerstvá šampiónka.

Kazaška víťazstvom nadviazala na svoj impozantný triumf nad Igou Swiatekovou, čo znamenalo, že prvýkrát od čias Garbine Muguruzovej v Cincinnati pred šiestimi rokmi porazila hráčka svetovú ženskú jednotku a dvojku v semifinále a finále na jednom turnaji.

"Nemyslela som na to, ale dobrá štatistika Neviem, čo na to povedať. Keď prídem hrať proti komukoľvek, snažím sa nemyslieť na rebríček. Chcem zo seba vydať to najlepšie a pokúsiť sa zvíťaziť," povedala Rybakinová, ktorá získala svoj štvrtý titul v kariére.

Aryna Sabalenková prezradila, že počas prehry skĺzla pri svojom podaní k starým zlozvykom, ale šampiónka Australian Open prisľúbila, že sa poučí zo svojich chýb a vráti sa silnejšia. V posledných rokoch zápasila s podaním, kým sa jej slabina po pobyte u trénera biomechanikov zmenila na zbraň, ktorú v januári s veľkým úspechom využila na ceste za prvým grandslamovým titulom.

Bieloruska ale opäť zápasila s presnosťou, všetkých 10 dvojchýb urobila v úvodnom sete finále v Indian Wells: "Prídu dni, keď sa vrátia staré zvyky a vy sa cez to jednoducho musíte prepracovať. Nie každý zápas sa vám bude dariť a budete perfektne podávať. Je v poriadku nehrať najlepšie, ale stále bojovať a využívať zvyšné zbrane. Bola som sklamaná zo svojho podania a prehnane som reagovala"

Pre Sabalenkovú bola táto prehra len druhou z 19 tohtoročných zápasov a uviedla, že bude potrebovať čas, aby ju prekonala. "Bolo tam množstvo výmien, v ktorých som mohla hrať lepšie a lepšie sa ovládať. Najmä pri podávaní. Stačí servovať na telo a uhrať svoj bod. Je to ďalšia lekcia. Poučím sa a vrátim sa lepšia," zakončila porazená finalistka.