Tennis Tracker: Svitolinová sa po polročnej materskej dovolenke vracia na kurty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Svitolinová sa po polročnej materskej dovolenke vracia na kurty

Svitolinová sa po šiestich mesiacoch od pôrodu vracia do tenisového kolotoča.
Svitolinová sa po šiestich mesiacoch od pôrodu vracia do tenisového kolotoča.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 18. marca?

23:57 - "Skončiť s esom bola úľava, neviem, čo viac povedať. Som naozaj šťastný, že sa mi podarilo tento zápas neprehrať," povedal Medvedev po postupe.

23:36 - Svetová šestka Daniil Medvedev postúpil do finále prestížneho turnaja v Indian Wells. Domáceho Francesa Tiafoa zdolal za hodinu a 48 minút 7:5, 7:6.

21:15 - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrali svoj 11. tohtoročný duel a po Australian Open ovládli aj prestížne podujatie v Indian Wells. České tenistky vo finále po skvelom úvode a búrlivej druhej polovici zdolali brazílsko-nemecké duo Beatriz Haddadová Maiaová a Laura Siegemundová 6:1, 6:7, 10:7 a získali svoj 15. spoločný titul.

11:00 - Sebastian Korda zostáva po skvelom vstupe do sezóny mimo kruty. Z domáceho turnaja Masters 1000 v Miami sa odhlásil pre zranenie pravého zápästia, ktoré utrpel počas štvrťfinále Australian Open. Američan s českými koreňmi si vlani na Floride zahral v treťom kole a rok predtým bol dokonca medzi najlepšími ôsmimi.

09:45 - Na turnaji Masters 1000 v Miami bude chýbať aj svetová jednotka Novak Djokovič. Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión stále nedostal výnimku z očkovania proti Covid-19, ktoré je pre cudzincov povinné pri vstupe do USA. Srb sa v piatok večer definitívne vzdal svojho štartu na Floride a z turnaja sa odhlásil.

07:45 - John Isner a Jack Sock po roku opäť spojili sily, aby obhájili titul vo štvorhre na domácom turnaji Masters 1000 v Indian Wells. Američania nenadviazali na svoje triumfy z rokov 2019 a 2022 a v semifinále prehrali 6:7 (6), 6:7 (2) s deblovými veteránmi Rohanom Bopannom z Indie a Austrálčanom Matthewom Ebdenom. Tí vo finále vyzvú najvyššie nasadený pár Wesley Koolhof a Neal Skupski.

07:30 - Aryna Sabalenková zdolala v Indian Wells vlaňajšiu finalistku Mariu Sakkariovú z Grécka 6:2, 6:3, odplatila jej dve prehry z posledných dvoch ročníkov Turnaja majsteriek a zlepšila vzájomnú bilanciu na 5:3. V tomto roku vyhrala 17 z 18 zápasov a o titul si zahrá na treťom zo štyroch turnajov. 

"Maria je skvelá hráčka. Vedela som, že to tu bude ťažké, takže som veľmi šťastná, že som vyhrala," povedala Sabalenková v pozápasovom rozhovore.

06:30 - Svetová jednotka Iga Swiateková si finále v Indian Wells nezahrá. V semifinále totálne nestačila na Jelenu Rybakinovú, ktorá ju po výsledku 2:6, 2:6 poslala z kurtu. Poľská tenistka prehrala so svojou súperkou tretíkrát v rade.

02:30 - Šesť mesiacov po pôrode a po 12 mesiacoch bez súťažného zápasu sa na kurty vráti bývalá svetová trojka Elina Svitolinová. Ukrajinská tenistka prijala divokú kartu na antukový turnaj WTA 500 v americkom Charlestone, ktorý sa uskutoční začiatkom apríla.