Šachtar si rekordnú sumu za Mudryka nenechá pre seba, časť venuje ukrajinským vojakom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šachtar si rekordnú sumu za Mudryka nenechá pre seba, časť venuje ukrajinským vojakom

Šachtar Doneck pošle peniaze ľuďom, ktorých zasiahla vojna.
Šachtar Doneck pošle peniaze ľuďom, ktorých zasiahla vojna.Profimedia
Futbalový klub Šachtar Doneck vyčlení 23 miliónov eur na pomoc vojakom a ich rodinám, v pondelok informoval prezident ukrajinského celku Rinat Achmetov (56). Stalo sa tak deň po tom, ako trinásťnásobný majster domácej súťaže získal za krídelníka Mychajla Mudryka (22) rekordných 100 miliónov od Chelsea.

Prestup Mychajla Mudryka sa oficiálne potvrdil v nedeľu. Oba kluby sa dohodli na prestupovej čiastke 70 miliónov eur a ďalších 30 v bonusoch. Je to rekord nielen pre Šachtar, ale celý ukrajinský futbal.

Časť peňazí poputuje na projekt s názvom "Srdce Azovstaľu", ktorého cieľom je pomôcť vojakom Mariupoľa i rodinám padlých vojakov. Ukrajinské sily, ktoré bránia Mariupoľ, boli niekoľko týždňov ukryté v oceliarni Azovstaľ v čase, keď sa Rusi snažili dobyť mesto.

"Vyčleňujeme 23 miliónov eur na pomoc našim vojakom a ich rodinám. Peniaze budú použité na pokrytie rôznych potrieb - od poskytovania lekárskej, psychologickej pomoci, až po plnenie konkrétnych požiadaviek. Na zabezpečenie transparentnosti bude mať projekt nezávislý tím profesionálov, ktorí budú v kontakte s ochrancami Azovstaľu, rodinami, poskytovateľmi starostlivosti a dobrovoľníkmi," povedal v oficiálnom vyhlásení na webovej stránke klubu Rinat Achmetov.