Sagana čaká v krátkom čase druhý operačný zákrok. Srdce potrebuje zastávku v boxoch, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sagana čaká v krátkom čase druhý operačný zákrok. Srdce potrebuje zastávku v boxoch, vraví
Peter Sagan podstúpi druhý operačný zákrok svojho srdca.
Peter Sagan podstúpi druhý operačný zákrok svojho srdca.Profimedia
Trojnásobný majster sveta v cyklistike Peter Sagan (34) v nedeľu uviedol, že v snahe dostať sa na olympijské hry v Paríži, kde by chcel súťažiť v horskej cyklistike, podstúpi druhý operačný zákrok na srdci.

Sedemnásobný víťaz zeleného dresu na Tour de France ukončil po minulej sezóne svoju bohatú profesionálnu kariéru na ceste. Už skôr fanúšikov i verejnosť informoval, že jeho labuťou piesňou bude olympiáda v Paríži na jeho obľúbenom horskom bicykli, s ktorým vstupoval do sveta cyklistiky. Keďže nemá dostatočný počet bodov, musí dúfať v divokú kartu. 

Koncom februára sa však Saganovi nečakane začal počas záťaže zvyšovať tep. Podľa portálu cyclingnews.com mal slovenský cyklista v priebehu pretekov v horskej cyklistike v španielskej Chelve neďaleko Valencie "abnormálnu tachykardickú epizódu".

V cieli mu opakovane namerali tepovú frekvenciu, ktorá prekonala hranicu 200 úderov za minútu. V univerzitnej nemocnici v talianskej Ancone absolvoval abláciu srdca na kontrolu elektrických impulzov.

Peter Sagan sa po menšom operačnom zákroku vrátil do sedla, lenže problémy neprestávajú. V rámci prípravy na víkendové preteky v Marseille nepotešil svojich fanúšikov na sociálnych sieťach.

"Počas tréningu na kamenistých cestách v Marseille moje srdce zažilo niekoľko otrasov. Nič znepokojujúce, ale zdá sa, že moje srdce potrebuje zastávku v boxoch," uviedol. "Budúci týždeň ma čaká operácia," dodal a prisľúbil, že sa rýchlo vráti do súťažného diania.

Sagan okrem titulov majstra sveta v rokoch 2015 - 2017 vyhral aj tucet etáp na Tour de France. Medzi jeho 121 víťazstvami v profesionálnej kariére sú tiež dva cyklistické monumenty - Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Po olympijských hrách a sezóne na horskom bicykli plánuje ukončiť 14-ročnú kariéru.