Ščerbak má mať podpísanú zmluvu s Prešovom, Slovan sa voči obvineniam bráni

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ščerbak má mať podpísanú zmluvu s Prešovom, Slovan sa voči obvineniam bráni

Ščerbak hral v aktuálnej sezóne aj za Hradec Králové.
Ščerbak hral v aktuálnej sezóne aj za Hradec Králové. Profimedia
Slovenský extraligový klub HC MV Transport Prešov vydal stanovisko, podľa ktorého má mať ruský útočník Nikita Ščerbak (27) podpísanú zmluvu práve s ním, a preto nemôže nastúpiť za HC Slovan Bratislava, ktorý hráča nedávno predstavil ako novú posilu.

Majiteľ tímu z východu republiky Róbert Ľupták o tom informoval na sociálnych sieťach "koňarov". Podľa neho je ohrozená regulárnosť súťaže: "

K podpisu kontraktu došlo ešte v októbri 2022. O tejto skutočnosti som po zverejnení podpisu kontraktu informoval hráčskeho agenta, zástupcov HC Slovan Bratislava a príslušné oddelenia SZĽH žiadal o preverenie," píše.

"Bohužiaľ, do dnešného dňa SZĽH žiadnym spôsobom nereagoval na moje podnety. Máme za to, že ak hráč nastúpi v súťažnom zápase Tipos Extraligy za HC Slovan Bratislava, budeme považovať jeho štart za neoprávnený. Verím, že SZĽH neumožní štartovať Ščerbakovi v tomto ročníku Tipos Extraligy za klub HC Slovan Bratislava, v opačnom prípade by došlo k výraznému ovplyvneniu regulárnosti a integrity súťaže tak, ako aj v minuloročnom play-off v prípade štartu Gašpara," tvrdí Ľupták.

Stanovisko k situácii vydal aj Slovan, ktorý si myslí niečo iné. Aj vyjadrenie "belasých" prinášame bez redakčných úprav.

"HC Slovan Bratislava je presvedčený, že pri realizácii medzinárodného transferu Nikitu Ščerbaka z českého klubu Mountfield Hradec Králové do Slovana Bratislava konal výhradne v súlade s príslušnými právnymi ustanoveniami a smernicami Slovenského zväzu ľadového hokeja, Medzinárodnej federácie ľadového hokeja IIHF, ako aj v súlade s právnymi normami Slovenskej republiky, Ruskej federácie a Kanady."

"Klub pri podpise slovenskej verzie hráčskej zmluvy s hráčom Nikitom Ščerbakom a vybavovaní všetkých potrebných administratívnych krokov v súvislosti s udelením národných víz SR typu D zároveň splnil všetky ďalšie náležitosti, ktoré sú potrebné k štartu hráča v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži Tipos Extraliga."

"Športový manažment HC Slovan Bratislava legitímne požiadal medzinárodné oddelenie Slovenského zväzu ľadového hokeja o medzinárodný transfer, ktorý vzhľadom k žiadnemu inému existujúcemu kontraktu potvrdila Medzinárodná hokejová federácia IIHF. Hráč v ďalšom kroku podpísal so zástupcom klubu HC Slovan registračný protokol pre matričný úkon, obnovenie registrácie hráča v nadväznosti na potvrdený transfer zo strany IIHF."

"SZĽH hráčovu registráciu priradil ku klubu HC Slovan Bratislava, ktorý tak mohol zaevidovať oficiálny hráčsky kontrakt Nikitu Ščerbaka s platnosťou do 30. apríla 2023 a následnou opciou v rámci elektronickej matriky SZĽH. Takto vložený kontrakt bol zo strany SZĽH potvrdený v stredu dňa 1.2. 2023 v popoludňajších hodinách."

"Na základe toho sme presvedčení, že hráč Nikita Ščerbak je v súlade so Súťažným poriadkom SZĽH jednoznačne oprávnený nastupovať v prebiehajúcej sezóne v zápasoch slovenskej extraligy za HC Slovan Bratislava."