Udalosti Tipos Extraligy: Chovan natiahol sériu, prvé čisté konto Nitry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Chovan natiahol sériu, prvé čisté konto Nitry

Michal Chovan rozhodol o výhre Košíc.
Michal Chovan rozhodol o výhre Košíc. Profimedia
V utorok sa odohrali tri dohrávky Tipos Extraligy. Darilo sa znova Nitre, Košice vyhrali na Liptove a Zvolen prerušil sériu troch prehier, keďže uspel proti Michalovciam.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 4:5 sn

Liptáci po sérii štyroch výhier prehrali tretíkrát. Domáci útočník Kamil Walega ukončil stretnutie s bilanciou 1+1, bodoval už v šiestykrát po sebe a z posledných deviatich prípadov sa do štatistík nezapísal len raz.

Košický útočník Patrik Lamper premiérovo v sezóne získal v jednom dueli viac ako bod (1+1). V nájazdoch rozhodol kapitán Michal Chovan svojim desiatym gólom a sériu s aspoň jedným kanadským bodom predĺžil už na sedem vystúpení v rade.

HK Nitra – HK GROTTO Spišská Nová Ves 3:0

"Corgoni" sa ziskom troch bodov vzdialili poslednému Prešovu a od desiateho Liptovského Mikuláša ich delí už iba bod. Nitranov opäť podržal brankár Libor Kašík. Domáci zaznamenali prvé čisté konto v sezóne. Tím spod Zobora sa ako predposledný dostal cez hranicu sto gólov (101). Jediným celkom pod ňou ostáva Dukla Trenčín (99).

Nitra vyhrala tretí raz po sebe a z posledných jedenástich vystúpení prehrala len v jednom prípade. Na predposlednom mieste má náskok ôsmich bodov pred Prešovom a stratu jediného na desiaty Liptovský Mikuláš.

Útočník Sahir Gill pokračuje vo veľmi dobrej forme. Získal štrnásty bod v pätnástom zápase. Spišská Nová Ves prehrala štyri z uplynulých piatich stretnutí a štvrtý raz nestrelila ani jeden gól.

HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce 6:3

Zvolen pretrhol šnúru troch prehier, ktorú ťahal prvýkrát, odkedy je na jeho lavičke trénerská dvojica Oremus - Kmeč. Bodovo sa dotiahol na lídra Slovan Bratislava. Siedmykrát strelil šesť gólov.

Po zranení sa do bránky vrátil Jake Paterson, ale z hry odstúpil už v druhej tretine, pretože sa znova zranil. Chýbal od 22. decembra, teda viac ako mesiac. Nahradil ho Adam Trenčan. Ten sa tešil z víťazného stretnutia prvýkrát po štyroch dueloch.

Maroš Jedlička strelil gól a pridal dve asistencie, čo bol jeho piaty aspoň trojbodový zápas v sezóne. Chris Langkow zažil to isté s rovnakou bilanciou tretí raz, čo je totožné s počinom Radovana Bondru. Michael Huntebrinker zaokrúhlil svoj počet asistencií na tridsať.

Michalovce nevyhrali už tretí duel za sebou. Útočník Roman Žitný strelil gól a na jeden prihrával. Bodoval po štyroch stretnutiach.