Ščerbak posilnil Slovan, do Banskej Bystrice prichádza obranca Ryczek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ščerbak posilnil Slovan, do Banskej Bystrice prichádza obranca Ryczek

Ščerbak posilnil Slovan, do Banskej Bystrice prichádza obranca Ryczek
Ščerbak posilnil Slovan, do Banskej Bystrice prichádza obranca RyczekProfimedia
Do kádra hokejistov HC Slovan Bratislava pribudol ruský útočník Nikita Ščerbak (27), ktorý s klubom podpísal zmluvu do konca sezóny.

Pre Ščerbaka to bude druhé pôsobisko v rámci najvyššej slovenskej súťaže. Prišiel do nej v ročníku 2021/2022, keď odohral 25 zápasov v drese Banskej Bystrice. Nazbieral v nich 21 kanadských bodov za šesť gólov a 15 asistencií. Následne zamieril do najvyššej českej súťaže a sezónu dokončil v Hradci Králové.

V rovnakom tíme začal aj ročník 2022/2023, no po vypršaní povolenia na pobyt sa vrátil do Kanady, kde sa doteraz pripravoval individuálne. Premiéru za Slovan by mal absolvovať v piatkovom zápase na ľade Košíc. Počas kariéry si zahral aj za Montreal Canadiens a Los Angeles Kings v NHL.

Americký hokejista Jake Ryczek sa stal novou posilou HC '05 Banská Bystrica. Do tímu účastníka Tipos Extraligy prišiel z tímu Adirondack Thunder, ktorý pôsobí v zámorskej ECHL. Dvadsaťštyriročného hráča, držiaceho hokejku na pravej strane, draftoval v roku 2016 do NHL klub Chicago Blackhawks. V zámorskej profilige však neodohral ani jeden zápas.

"Jake je moderný obranca, ktorého hra je založená na dobrom korčuľovaní a hre s pukom. Vie efektívne podporiť útok, využívať svoje schopnosti na ofenzívnej modrej čiare, ale zároveň je solídny v defenzíve. Veríme, že vylepší hru nášho tímu,“ predstavil na oficiálnej stránke novú posilu generálny manažér klubu Ľuboš Pisár.

Zadné rady českej Sparty Praha vystužil švédsky obranca Stefan Warg, ktorý naposledy nastupoval za KooKoo v najvyššej fínskej Liige. Dlhoročné skúsenosti má zo švédskej SHL, kde bol kapitánom Örebra s tímom Skellefteå vyhral titul.

Kanadský bek Aaron Irving zas vymenil SaiPu za švajčiarsky HC Davos. Fínsky útočník Juuso Ikonen sa dohodol na spolupráci s Tapparou Tampere.