Schmiedlová vyprevadená Gauffovou, Djokoviča čaká v 2. kole AO domáci tenista

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Schmiedlová vyprevadená Gauffovou, Djokoviča čaká v 2. kole AO domáci tenista
Djokovič sa už môže pripravovať na ďalšieho súpera.
Djokovič sa už môže pripravovať na ďalšieho súpera.Profimedia/Flashscore
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 15. januára?

15:39 - Pondelkový program v Margaret Court Arene sa predĺžil a skončil až po polnoci. Trápiaci sa bývalí členovia TOP10 Félix Auger-Aliassime a Dominic Thiem odohrali päťhodinovú bitku, v ktorej Kanaďan zvíťazil 6:3, 7:5, 6:7, 5:7 a 6:3. Stále môže pomýšľať na obhajobu vlaňajšieho osemfinále, zatiaľ čo bývalý šampión US Open druhý rok po sebe vypadol v Melbourne v prvom kole.

13:18 - Očakávaný duel medzi Caroline Garciovou a Naomi Osakovou nepriniesol veľkú drámu. Šestnásta nasadená Francúzka potvrdila úlohu favoritky a Japonku, ktorá sa vracia po materskej pauze, zdolala v dvoch tesných setoch 6:4, 7:6.

12:05 - Češka Linda Fruhvirtová skončila na Australian Open už v prvom kole, čím neobhájila minuloročné osemfinále. Na úvod ju zastavila Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová a po výsledku 2:6, 6:3, 2:6 sa rozlúčila s prvým tohtoročným grandslamom. V 2024 nevyhrala zápas v hlavnej súťaži turnaja ani na tretí pokus, keď v Aucklande aj Hobarte prehrala v prvom kole v oboch generálkach.

11:39 - Hubert Hurkacz prešiel cez prvé kolo Australian Open bez straty setu. Po víťazstve 7:6, 6:4, 6:2 nad domácim Omarom Jasikom si zabezpečil súboj druhého kola s Čechom Jakubom Menšíkom.

11:26 - Alex De Minaur postúpil v Melbourne po víťazstve nad Kanaďanom Milosom Raonicom. Jeden zo šlágrov prvého kola medzi domácou svetovou desiatkou a bývalou svetovou trojkou sa skončil za stavu 6:7, 6:3 a 2:0 pre Austrálčana. 

11:24 - Ruska Mirra Andrejevová má za sebou úspešný debut na ženskom Australian Open. Minuloročná finalistka juniorskej súťaže v Melbourne zdolala vo svojom úvodnom zápase Američanku Bernardu Peraovú 7:5, 6:2 a aj na svojom štvrtom grandslamovom turnaji postúpila minimálne do druhého kola. V ďalšom kole sa stretne s trojnásobnou grandslamovou finalistkou Ons Džabúrovou.

10:56 - Paula Badosová úspešne zvládla prvé kolo Australian Open a pripísala si prvé tohtoročné víťazstvo po výhre 6:1, 6:3 nad Taylor Townsendovou. Španielka, ktorá sa vracia po zranení, odohrala svoj prvý zápas od minuloročného Wimbledonu. V súboji o tretie kolo sa stretne s Anastasiou Pavľučenkovovou.

10:28 - Ons Džabúrová v úvodnom zápase potvrdila úlohu favoritky, keď jasne prevalcovala ukrajinskú kvalifikantku Juliu Starodubcevovú 6:3, 6:1. 

09:42 - Karen Chačanov v úvodnom zápase odvrátil nepriaznivý stav 0:1 na sety s Danielom Altmaierom a postúpil po výhre 5:7, 6:3, 7:6, 7:6. 

09:30 - Brit Andy Murray neprešiel cez prvé kolo Australian Open. Päťnásobný finalista prehral s najvyššie nasadeným Argentínčanom Tomásom Martínom Etcheverrym 4:6, 2:6, 2:6. Ten si o tretie kolo zahrá s Gaelom Monfilsom.

08:37 - Christopher Eubanks začal v Melbourne víťazstvom nad vo forme hrajúcou Tarou Danielovou. Proti Japoncovi, ktorý si minulý týždeň zahral svoje druhé finále na okruhu ATP, zvíťazil 6:4, 6:2, 6:3 a obhájil víťazstvo v druhom kole z minulého roka. O šancu prekonať svoje maximum na úvodnom grandslame sezóny sa stretne s Andrejom Rubľovom.

07:19 - Donna Vekičová si nezopakuje prekvapujúcu štvrťfinálovú účasť na Australian Open. Najvyššie nasadená Chorvátka v súboji bývalých členiek TOP 20 rebríčka nestačila v 1. kole na trojnásobnú štvrťfinalistku Anastasiu Pavľučenkovovú 4:6, 4:6. Ruska v ďalšom kole vyzve Paulu Badosovú alebo Taylor Townsendovú.

06:39 - Adrian Mannarino odštartoval svoje účinkovanie na Australian Open päťsetovým víťazstvom. Minuloročný osemfinalista zdolal trojnásobného grandslamového šampióna a bývalého víťaza úvodného major turnaja roka Stana Wawrinku po takmer štvorhodinovej bitke 6:4, 3:6, 5:7, 6:3, 6:0.

06:38 - Stefanos Tsitsipas začal tohtoročný Australian Open stratou prvého setu s lucky loserom Zizou Bergsom, no v ďalších troch už úplne dominoval. Minuloročný finalista zvíťazil 5:7, 6:1, 6:1, 6:3 a v Melbourne Parku sa prebojoval cez úvodné kolo už šiesty rok v rade. Jeho ďalším súperom bude víťaz domáceho derby medzi Aleksandarom Vukičom a Jordanom Thompsonom.

06:14 - Jekaterina Alexandrovová sa pred pár dňami dostala v Adelaide do semifinále vďaka skalpu Jeleny Rybakinovej, no na Australian Open skončila už po prvom zápase. V Česku žijúca Ruska ako sedemnásta nasadená prehrala po troch hodinách 2:6, 6:3, 6:7 s Laurou Siegemundovou. V supertajbrejku podľahla 9:11.

05:50 - Novak Djokovič už pozná svojho súpera v druhom kole Australian Open. Najväčší favorit a 10-násobný šampión, ktorý sa usiluje o rekordný 25. grandslamový triumf, sa v druhom kole stretne s domácim Alexejom Popyrinom (H2H 1:0). Austrálčan zvládol derby s Marcom Polmansom 6:3, 7:6, 6:2.

05:30 - Daniil Medvedev začal tohtoročné Australian Open prekvapujúcou stratou setu, no napriek tomu sa prebojoval do ďalšieho kola. Dvojnásobný finalista viedol v prvom kole 5:7, 6:2, 6:4 a 1:0, keď francúzsky kvalifikant Terence Atmane, pre ktorého to bola premiéra na hlavnom grandslamovom podujatí, duel skrečoval. Jeden z najväčších favoritov sa o postup medzi 32 najlepších stretne s Emilom Ruusuvuorim (H2H 2:0).

04:45 - Coco Gauffová vlani v lete oslávila svoj prvý triumf na "päťstovke", WTA 1000 i grandslamoch a vo svojej životnej forme pokračuje aj v tejto sezóne, v ktorej je stále neporazená. Svetová štvorka po úspešnej obhajobe titulu v Aucklande suverénne vstúpila do prebiehajúceho Australian Open, keď za hodinu deklasovala Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovú 6:3, 6:0. Jej ďalšou súperkou bude krajanka Caroline Dolehideová (H2H 1:0).

04:30 - Elina Svitolinová má za sebou výborný vstup do tejto sezóny. Bývalá svetová trojka, ktorá sa vlani vrátila po materskej pauze a takmer okamžite začala zbierať úspechy, si zahrala finále na Auckland Open a tohtoročný Australian Open odštartovala hladkou výhrou 6:2, 6:2 nad domácou držiteľkou divokej karty Taylah Prestonovou. V ďalšom kole sa dvojnásobná štvrťfinalistka stretne s Viktoriou Tomovovou (H2H 2:0).

04:10 - Linda Nosková našla recept na Mariu Bouzkovú až na tretí pokus. Semifinalistka generálky v Brisbane prehrala s krajankou v roku 2022 na Livesport Prague Open aj US Open, no v prvom kole tohtoročného Australian Open odvrátila osem z deviatich brejkbalov a nasadenú 31. hráčku porazila 6:1, 7:5. Devätnásťročná Češka sa bude usilovať o premiérové tretie kolo na grandslamoch proti kvalifikantke Fione Ferrovej alebo domácej držiteľke divokej karty McCartney Kesslerovej

04:00 - Markéta Vondroušová sa prvýkrát od French Open 2020 a po sérii deviatich víťazstiev nedostala na grandslame do druhého kola. Nasadená sedmička, najväčšia česká nádej a úradujúca wimbledonská šampiónka podľahla v úvodnom kole tohtoročného Australian Open 1:6, 2:6 kvalifikantke Dajane Jastremskej. Ukrajinka sa pokúsi nadviazať na svoj prvý skalp hráčky TOP 20 od júna 2022 proti Varvare Gračovovej (H2H 0:0).