Wozniacka vyradila v Austrálii minuloročnú semifinalistku, Sabalenková na úvod dominovala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wozniacka vyradila v Austrálii minuloročnú semifinalistku, Sabalenková na úvod dominovala

Wozniacka po výhre nad Magdou Linetteovou.
Wozniacka po výhre nad Magdou Linetteovou.Profimedia
V prvý deň Australian Open ukončili svoju púť tri nasadené hráčky. Ruska Ľudmila Samsonová (25), Číňanka Wang Sin-ťü (22) a Poľka Magda Linetteová (31) vypadli po prvom kole. Naopak, sladký návrat do Melbourne oslávila víťazka turnaja z roku 2018 Caroline Wozniacka (33). Úlohu favoritiek splnili Maria Sakkariová (28) a Aryna Sabalenková (25).

Wozniacka - Linetteová 6:2, 2:0 skreč

Wozniacka hrala v Austrálii naposledy v roku 2020 a na Melbourne má najlepšie spomienky ešte dva roky predtým. Vtedy na prvom grandslame sezóny triumfovala.

Dánska tenistka sa vrátila po štyroch rokoch. Poľka Linetteová, ktorá je vo svetovom rebríčku na 24. mieste, bola od začiatku zápasu horšou hráčkou, trápila sa na servise i v medzihre a urobila 22 nevynútených chýb. Na druhej strane Wozniacka za celý zápas urobila len štyri chyby.

Do zápasu navyše vstúpilo zranenie poľskej hráčky, ktorá si vzala prestávku na ošetrenie a za stavu 0:2 v druhom dejstve napokon duel skrečovala.

"Magda patrí medzi moje dobré kamarátky, poznáme sa už dlho.Vlani sa jej tu darilo, dostala sa až do semifinále, takže som tušila, že to môže byť ťažké. Nechcela som vyhrať takto. Dúfam, že to nie je nič vážne a že Magda bude čoskoro opäť pripravená," povedala Wozniacka po zápase.

V druhom kole sa dánska tenistka stretne s iba 20-ročnou Ruskou Mariou Timofejevovou, ktorá sa do hlavnej súťaže prebojovala z kvalifikácie.

Sakkariová - Hibinová 6:4, 6:1

Po utrápenom závere minulej sezóny vstúpila Sakkariová do tej novej vo výbornej forme. Od United Cupu si udržala víťaznú sériu aj v prvom zápase melbournského Grand Slamu. Grékyňa sa v prvom sete dlho naťahovala s Nao Hibinovou a v druhej hre stratila svoj servis, no po úspešnom brejkbale v rozhodujúcej hre druhej sady prevzala kontrolu nad zápasom.

Druhý set bol jednoznačnou záležitosťou ôsmej hráčky svetového rebríčka, Japonka v ňom získala len osem loptičiek. Sakkariová sa v druhom kole stretne s Ruskou Elinou Avanesianovou. "Na posledných troch grandslamoch som trikrát za sebou prehrala v prvom kole, takže to bol pre mňa naozaj emočne veľmi náročný duel," prezradila po stretnutí Sakkariová.

Cornetová - Timofejevová 2:6, 4:6

Hoci Francúzka Cornetová prehrala v prvom kole s Mariou Timofejevovou, v Melbourne zožala veľký potlesk. Tohtoročný Australian Open bol jej 68. grandslamovým turnajom v rade a vylepšila tak svoj doterajší rekord.

Cornetová, ktorá sa v hlavnej súťaži objavila vďaka divokej karte udelenej organizátormi, na začiatku prehrávala 0:5. Potom však zabojovala. No aj keď mladej Ruske počas zápasu raz zobrala podanie, nemala šancu postúpiť.

Je pravdepodobné, že nasledujúci Grand Slam v Paríži by mohol byť pre francúzsku tenisovú ikonu veľkou rozlúčkou.

Seidelová - Sabalenková 0:6, 1:6

Aryna Sabalenková získala vlani na Australian Open svoju prvú grandslamovú trofej a teraz sa prvýkrát predstaví na veľkom turnaji ako obhajkyňa titulu.

"Som veľmi šťastná, že som sa sem na tento kurt vrátila. Na tento turnaj mám nezabudnuteľné spomienky. Je skvelé cítiť podporu, je to pre nás veľmi dôležité," povedala pár minút po tom, čo na úvod jasne 6:0, 6:1 zdolala nemeckú outsiderku Ellu Seidelovú.

"Stále na sebe pracujem, aby som si splnila svoje sny. Mám veľa cieľov, ktoré by som chcela dosiahnuť. Som veľmi vďačná za to, čo som dosiahla a za to, že tu môžem hrať pred vami, dúfam, že vydržím až do konca turnaja," usmievala sa šťastná Bieloruska.

V druhom kole ju čaká ďalšia kvalifikantka a tínedžerka Brenda Fruhvirtová. Šestnásťročná Češka v Melbourne otočila zápas s Rumunkou Anou Bogdanovou a pripísala si prvé grandslamové víťazstvo.