Sinner po víťaznom štarte na Australian Open ostáva sústredený: Čaká ma ešte veľa práce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner po víťaznom štarte na Australian Open ostáva sústredený: Čaká ma ešte veľa práce

Taliansky tenista nechce podceniť žiadny moment.
Taliansky tenista nechce podceniť žiadny moment.Reuters
Štvrtý nasadený hráč na Australian Open Jannik Sinner (22) vkročil do turnaja správnou nohou a začal svoju snahu o zisk prvého grandslamového titulu. V úvodnom kole zdolal nenasadeného Holanďana Botica van de Zandschulpa (28).

Sinner - Van De Zandschulp 6:4, 7:5, 6:3

Sinner, ktorý sa tešil z vydareného záveru roka 2023, keď sa dostal do súboja o titul na Turnaji majstrov a potom doviedol Taliansko k druhému triumfu v Davisovom pohári, bol spočiatku duelu mierne mimo tempa. To mu zrejme chýbalo aj pre vynechalnie austrálskych prípravných turnajov.

Na holandského oponenta to ale stačilo a zdolal ho po dvoch hodinách a 35 minútach. Po dosiahnutí štvrťfinále v Melbourne v roku 2022 teraz mieri na ešte väčší úspech. Uviedol, že sa sústredí na to, aby zlepšil svoju hru pred zápasom proti ďalšiemu Holanďanovi - kvalifikantovi Jesperovi de Jongovi.

"Dnes som čelil jednému súperovi, v stredu príde ďalší a tiež sa ho musím pokúsiť poraziť. Teraz nechcem premýšľať o ničom inom. Samozrejme, naším cieľom je hrať veľké zápasy na veľkých štadiónoch, uvidíme. Bude to zaujímavý turnaj," vravel víťaz po prvom kole.

Následne musel reagovať aj na otázku o prípadnom semifinále s Novakom Djokovičom. "Momentálne sa k tomu nechcem vyjadrovať, pretože cítim, že ma čaká ešte veľa práce, aby som sa tam dostal. Do konca je ešte dosť času. Určite sa ale na takéto duely zameriavate. Idem však deň po dni," hovoril Sinner, ktorý ukončil prvý súboj s 37 nevynútenými chybami a mnohé z nich prišli z forhendu. Teraz bude dúfať, že s postupom turnaja nájde kvalitnejšiu formu.