Dostať sa do finále a hrať s Djokovičom. Dravý Alcaraz chce tretí grandslamový titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dostať sa do finále a hrať s Djokovičom. Dravý Alcaraz chce tretí grandslamový titul

Alcaraz by rád zvýšil počet získaných Grand Slamov.
Alcaraz by rád zvýšil počet získaných Grand Slamov.Reuters
Španiel Carlos Alcaraz (20) by si neželal nič iné, ako zdolať Novaka Djokoviča (36) vo finále Australian Open a získať tretí grandslamový titul kariéry. Sebavedomý Španiel sa s tým novinárom priznal tesne pred štartom prvého veľkého turnaja v roku 2024.

Alcaraz povedal, že Djokovičova bilancia 10 víťazstiev z 10 finále v Melbourne Parku robí vyhliadku na zisk prvej trofeje z Australian Open zdolaním Srba v Rod Laver Arene ešte lákavejšou.

"Je to pre mňa motivácia navyše. Som ambiciózny človek. Vždy chcem hrať proti najlepším hráčom na svete, aby som zistil, aká je moja úroveň. Samozrejme, je to dobrý test, hrať proti nemu na turnaji, na ktorom je takmer neporaziteľný. Chcem sa dostať do finále a dúfam, že si v ňom zahrám práve proti nemu. Bolo by to skvelé," prezradil španielsky talent.

Ako prvý a druhý nasadení hráči by sa obaja spomínaní tenisti stretli až vo finále 28. januára, ak by ani jeden z nich nevypadol v predchádzajúcich kolách. Akokoľvek pútavá by pre tenisových fanúšikov bola táto predstava, vyžadovala by si výrazné zlepšenie Alcaraza, ktorý sa pri svojich dvoch návštevách Melbourne nikdy nedostal cez tretie kolo.

Minulý rok vynechal turnaj pre zranenie stehenného svalu, keď Djokovič získal svoj desiaty titul a vzal svojmu mladšiemu súperovi post svetovej jednotky. Rodák z mesta El Palmar pricestoval do Austrálie bez trénera Juana Carlosa Ferrera a rozhodol sa nehrať žiadne prípravné podujatia.

"Myslím si, že som človek, ktorý pred veľkým turnajom nepotrebuje toľko súťaženia. Vždy to síce pomôže, ale mám pocit, že som pripravený urobiť na Grand Slame kvalitné veci," vysvetlil.

Z Alcaraza počas tlačovej konferencie sršalo sebavedomie, keď hovoril o tom, že spolu s takými hráčmi ako Holger Rune a Jannik Sinner tvoria základ "novej generácie". Rozhodujúce je, že je jediným z tejto trojice, ktorý vyhral grandslamový turnaj (US Open 2022 a Wimbledon 2023). Carlos síce pripúšťa, že je stále na čom pracovať, ale zároveň povedal, že má dobrý pocit z toho, čo prinesie nová sezóna.

"Myslím si, že každý môže byť lepší. Nie som dokonalý, takže musím zlepšiť veľa vecí na kurte aj mimo neho. Cítim, že tento rok bude dobrý," dodal s úsmevom. Turnaj pre neho odštartuje meraním síl s Richardom Gasquetom.