Zápästie je v poriadku. Sezónu chcem začať triumfom v Austrálii, hlási Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápästie je v poriadku. Sezónu chcem začať triumfom v Austrálii, hlási Djokovič

Djokovič je naplno pripravený na Australian Open.
Djokovič je naplno pripravený na Australian Open.AFP
Novak Djokovič (36) v sobotu povedal, že pred Australian Open prekonal znepokojujúce zranenie zápästia, a zároveň prezradil, že jedným z tajomstiev jeho úspechu v Melbourne je objímanie stromov.

Svetová jednotka a najvyššie nasadený hráč začne obhajobu titulu v nedeľu 14. januára proti chorvátskemu kvalifikantovi Dinovi Prižmičovi. Cieľom srbského hráča je získať 11. titul na Australian Open a rekordnú 25. grandslamovú korunu.

Tenisová superhviezda si tento mesiac na tréningu na United Cupe poranila pravé zápästie a počas prehry s Alexom de Minaurom potrebovala opakované ošetrenie. Djokovič takisto potvrdil, že teraz sa v tomto smere cíti už oveľa lepšie:

"Moje zápästie je v poriadku. Od posledného zápasu proti De Minaurovi do môjho prvého duelu som mal čas na zotavenie. Trénoval som dobre a bez bolesti. Všetko vyzerá v poriadku. Uvidíme, ako to pôjde. Neviem predpovedať, či sa to vráti. Akonáhle začnem hrať viac, úroveň stresu sa zvýši. Neviem. Musíme to zistiť."

Rodák z Belehradu je opäť najväčším favoritom na zisk prvého grandslamového prvenstva roka. Na Australian Open neprehral od roku 2018 a vyhral každé finále, do ktorého sa v Melbourne Parku dostal.

"Nole" prezradil, že v Austrálii už dlho dodržiava určité rituály vrátane toho, že trávi čas osamote v melbournskej botanickej záhrade, ktorá susedí s tenisovým centrom. "Nie som poverčivý, ale rád navštevujem určité miesta, ktoré mi priniesli šťastie a vďaka ktorým sa cítim dobre," povedal a pokračoval:

"Napríklad botanická záhrada hneď vedľa, je to nádherný park, kde rád trávim čas a som sám v prírode, oddychujem, objímam stromy, leziem po nich a podobne. Robím to už posledných 15 rokov. Či je to tajomstvo úspechu v Austrálii, alebo nie, to neviem, ale určite mi to prinieslo dobrý pocit."

Djokovič vo finále turnaja 2023 zdolal Stefanosa Tsitsipasa a odštartoval rok, ktorý ukončil ako svetová jednotka po tom, ako vyhral tri zo štyroch major turnajov, pričom čistý hetrik mu zmaril iba Carlos Alcaraz vo Wimbledone. Celkovo získal sedem titulov, čím sa jeho kariérny počet vyšplhal na 98, vrátane rekordnej siedmej koruny na Turnaji majstrov.

"Dúfam, že sa mi podarí odštartovať ročník tak, ako som začínal väčšinu sezón počas celej kariéry - víťazstvom v Melbourne. Je to moje obľúbené miesto, o tom niet pochýb. Kurt, na ktorom som dokázal veľké veci a dosiahol svoje najväčšie grandslamové výsledky. Vlani to bol jeden z najlepších tenisov, aké som tu v Austrálii a celkovo hral," priznal Srb.