ATP a WTA obmedzili počet večerných zápasov. Bude to dobré pre všetkých, tvrdí Murray

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

ATP a WTA obmedzili počet večerných zápasov. Bude to dobré pre všetkých, tvrdí Murray

Murray víta nový pokus o zmenu.
Murray víta nový pokus o zmenu.Reuters
Andy Murray (36) uviedol, že rozhodnutie ATP a WTA obmedziť počet večerných zápasov na svojich turnajoch v tomto roku je pozitívnou zmenou. Brit takisto tvrdí, že hráči aj fanúšikovia by privítali menej takýchto duelov.

Mužské aj ženské turné v utorok spoločne oznámili jednoročný skúšobný režim, ktorý obmedzí počet večerných stretnutí. Každý deň by sa mali odohrať iba dva súboje s odporúčaným začiatkom o 18:30. Zmeny sa netýkajú štyroch grandslamových podujatí, ktoré sú riadené samostatne, hoci tohtoročné podujatie Australian Open už upravilo svoj harmonogram, aby sa vyhlo neskorým koncom.

Murray, ktorý vlani v Melbourne Parku označil svoj finiš o 4:05 ráno v súboji s Thanasim Kokkinakisom za "frašku", si nebol istý, či o podobných opatreniach diskutujú aj ostatné Grand Slamy, ale povedal, že prístup ATP a WTA má zmysel.

"Je to veľmi očividná vec, ktorá sa musí zmeniť. Nepočul som, že by s tým niekto naozaj nesúhlasil. Je teda pozitívne, že sa chystajú nejaké zmeny. Bude to dobré pre všetkých," vravel novinárom v Melbourne Parku.

"Ja by som sa nad tým zamyslel z pohľadu hráča. Určite to pomôže pri regenerácii na nasledujúce zápasy. Myslím si, že pre fanúšikov a turnaj to vyzerá trochu profesionálnejšie, ak nekončíte o tretej alebo štvrtej ráno," dodal dvojnásobný olympijský víťaz.

Australian Open sa začína v nedeľu 14. januára a po prvýkrát sa bude hrať až 15 dní. French Open je na tom rovnako, zatiaľ čo US Open a Wimbledon sú 14-dňovými turnajmi. 

"Pravdepodobne len musíme vidieť, ako to bude fungovať. Je to akoby sa uznalo, že treba urobiť zmeny. Ak sa to nepodarí, som si istý, že môžu posunúť časy štartu. Je to dobrý krok. Myslím si, že hráči s tým budú spokojní. Dúfajme, že to bude fungovať," dúfa Murray.