Klein zažije premiéru na Australian Open, Molčan sa na Grand Slame nepredstaví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Klein zažije premiéru na Australian Open, Molčan sa na Grand Slame nepredstaví
Klein okúsi austrálsky Grand Slam.
Klein okúsi austrálsky Grand Slam.TASR
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 12. januára?

19:00 - 8 najzaujímavejších štatistík mužského Australian Open.

11:20 - Britský tenista Jack Draper sa stal druhým finalistom na turnaji ATP v Adelaide. V semifinálovom zápase triumfoval nad nasadenou osmičkou Alexandrom Bublikom z Kazachstanu 7:6 (2), 6:4.

09:45 - Jelena Ostapenková postúpila do finále turnaja WTA v Adelaide. Nasadená šestka si v semifinále poradila s Jekaterinou Alexandrovovou z Ruska 6:2, 7:6 (3). Vo finále sa stretne s Ruskou Dariou Kasatkinovou, Američanka Jessica Pegulová na druhý semifinálový zápas nenastúpila pre chorobu. Pre Kasatkinovú je to druhý postup bez boja. Štvrťfinále mala odohrať proti Nemke Laure Siegemundovej, ktorá sa pre zranenie nohy z turnaja odhlásila. 

09:27 - Finálovou protivníčkou Mertensovej bude v Hobarte Emma Navarrová. Američanka po hodine a 22 minútach postúpila cez čínsku oponentku Jüan Jüe po setoch 6:4 a 6:3.

08:02 - Ženské finále turnaja v Hobarte si zahrá Elise Mertensová. Belgičanka si po trojhodinovom boji poradila s domácou tenistkou Dariou Savilleovou. Austrálčanku zdolala 6:4, 4:6 a 7:5.

07:08 - Alex Molčan nedoplní krátky menoslov Slovákov na Australian Open. V kvalifikačnom finále podľahol Sumitovi Nagalovi. S protihráčom z Indie, ktorý je o 21. miest rebríčka ATP nižšie, prehral za takmer dve hodiny dvakrát 4:6.

05:59 - Jiři Lehečka postúpil do finále turnaja ATP v Adelaide. Američanovi s českými koreňmi Sebastianovi Kordovi dovolil v semifinále uhrať iba tri gemy a za 73 minút vyhral 6:2 a 6:1.

05:30 - O mužský titul na podujatí v Aucklande zabojujú Taro Daniel a Alejandro Tabilo. Japonský tenista si v semifinále poradil s Američanom Sheltonom 2:0, rovnako sa darilo aj Tabilovi, ktorý týmto pomerom zdolal Francúza Filsa.

02:05 - Lukáš Klein sa prvýkrát v kariére predstaví v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo finále kvalifikácie zdolal Taliana Stefana Napolitana 7:6 (2), 7:6 (3). V zápase ani raz nestratil podanie, zaznamenal 20 es a 48 víťazných úderov. 

Slovenský tenista má v úvode sezóny sľubnú formu. Minulý týždeň na turnaji ATP v Brisbane postúpil z kvalifikácie do 2. kola, keď získal skalpy Francúza Quentina Halysa, Američana Maximea Cressyho i Argentínčana Sebastiána Báeza. Vyradil ho až Talian Mattea Arnaldi, ktorému vo vyrovnanom zápase podľahol v troch setoch.