Osaková je späť: Budem musieť zmeniť štýl, ale chcem odohrať čo najviac turnajov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osaková je späť: Budem musieť zmeniť štýl, ale chcem odohrať čo najviac turnajov

Osaková chce nabrať hernú prax.
Osaková chce nabrať hernú prax.Profimedia
Japonská tenistka Naomi Osaková (26), ktorá sa vrátila na kurty po viac ako ročnej materskej prestávke, plánuje v tejto sezóne odohrať veľa turnajov. Víťazka štyroch grandslamových turnajov a matka šesťmesačnej dcéry Shai to uviedla v rozhovore pred Australian Open, ktorý v piatok zverejnila agentúra Reuters.

Na Osakovú čaká v prvom kole Australian Open šestnásta nasadená Francúzka Caroline Garciová. "Som zvláštnym spôsobom šťastná, že môžem hrať proti nasadenej hráčke. Dúfam, že ak postúpim, ďalší zápas už nebude taký náročný," povedala Japonka.

"Tento rok chcem určite odohrať veľa turnajov. Možno sa vrátim k programu, ktorý som mala, keď som mala 18 rokov," povedala hráčka, ktorá pri svojom januárovom návrate v Brisbane vypadla v osemfinále s ďalšou bývalou svetovou jednotkou Karolínou Plíškovou.

"Myslím si, že musím odohrať mnoho zápasov, aby som mala aspoň dobrý záver sezóny. Preto mám naplánovaných veľa turnajov," povedala dvojnásobná víťazka Australian a US Open. "Samozrejme, moje telo je teraz úplne iné ako pred Shai, takže budem musieť dosť zmeniť aj štýl hry," dodala.