Kleina čaká premiéra na Australian Open: V Austrálii sa mi hrá dobre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kleina čaká premiéra na Australian Open: V Austrálii sa mi hrá dobre

Klein si účasť na Grand Slame vybojoval cez kvalifikáciu.
Klein si účasť na Grand Slame vybojoval cez kvalifikáciu.Profimedia
Lukáš Klein sa prvý raz v kariére predstaví v hlavnej súťaži dvojhry prvého grandslamového turnaja roka Australian Open. Pre dvadsaťpäťročného hráča Národného tenisového centra to bude druhá účasť v hlavnej súťaži na Grand Slame. Premiéru zažil v roku 2022 vo Wimbledone.

Tohtoročnú sezónu odštartoval Klein v Austrálii na turnaji v Brisbane, kde sa z kvalifikácie prebojoval do druhého kola hlavnej súťaže. Následne sa mu podarilo zabezpečiť si miestenku na prestížny Grand Slam - trojkolovej kvalifikácii zdolal postupne Argentínčana Marca Trungellitiho, Američana Denisa Kudlu, Taliana Stefana Napolitana a v úvodnom kole hlavnej súťaže ho čaká Kórejčan Soon-woo Kwon.

"Tento rok sa mi v Austrálii hrá dobre. Bolo super, že sa mi v Brisbane podarilo odohrať viac zápasov a dobre sa rozohrať. Zatiaľ sa mi v tom darí pokračovať aj v Melbourne," povedal zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Bilancia Kleina.
Bilancia Kleina.TASR/Flashscore

V zápase tretieho eliminačného kola na Australian Open proti Napolitanovi odohral výborný zápas, ani raz nestratil podanie, zahral 20 es a 48 víťazných úderov. "Bolo to veľmi vyrovnané, celý zápas sme odohrali bez brejku. Obaja sme mali počas zápasu nejaké šance, no nepodarilo sa nám ich využiť. V tajbrejkoch sa mi podarilo dobre returnovať a súper spravil aj pár chýb. Som rád, že to padlo na moju stranu," dodal Klein po postupe do hlavnej súťaže.