Sinner a Rubľov do 2. kola Australian Open, Djokoviča potrápil mladý Chorvát

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sinner a Rubľov do 2. kola Australian Open, Djokoviča potrápil mladý Chorvát
Talian Sinner nestratil ani set.
Talian Sinner nestratil ani set.Profimedia/Flashscore
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 14. januára?

21:02 - Pohánkovej ušiel titul zo Slovak Junior Indoor: Verím, že nabudúce to bude lepšie.

16:50 - Nina Vargová získala svoj prvý titul v dvojhre na ženskom okruhu ITF. Osemnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila vo finále podujatia ITF WTT W15 v tuniskom Monastire nad Ruskou Milanou Žabrajlovovou a zdolala ju hladko 6:1, 6:1 za 77 minút.

14:47 - Úradujúca šampiónka Aryna Sabalenková potvrdila v 1. kole prvého Grand Slamu roka svoje kvality. Nemke Elle Seidelovej nadelila v prvom sete "kanára" a poslala ju domov už po 55 minútach po výsledku 6:0, 6:1.

13:25 - Najväčší favorit Australian Open Novak Djokovič zvládol podľa predpokladov vstup do turnaja a v úvodnom kole si poradil s Chorvátom Dinom Prižmičom, ktorý však kožu lacno nepredal. Najvyššie nasadený Srb zdolal 178. hráča svetového rebríčka až po štyroch setoch 6:2, 6:7, 6:3, 6:4. Viac v článku.

11:09 - Dvanásty nasadený Taylor Fritz z USA zdolal po päťsetovej dráme antukára Facunda Diaza Acostu. Pre argentínskeho tenistu to bol vôbec prvý zápas v hlavnej súťaži na Australian Open, amerického favorita trápil štyri hodiny.

10:15- Úspešný návrat do Melbourne oslavuje Caroline Wozniacka. Šampiónka z roku 2018 viedla nad dvadsiatou nasadenou Magdou Linetteovou 6:2, 2:0, keď jej súperka zápas skrečovala pre bolesti stehenného svalu.

"Nechcela som ukončiť duel týmto spôsobom. Magda je moja dobrá kamarátka a mrzí ma, že musela odstúpiť pre zranenie. Návrat na pôdu Australian Open po štvorročnej prestávke som si užila. Cítim sa tu ako doma, na Melbourne mám iba tie najkrajšie spomienky. Dúfam, že aj moje dve deti budú teraz spať lepšie," uviedla bývalá svetová jednotka v pozápasovom rozhovore.

09:42 - Američan J.J. Wolf prvé kolo Australian Open nedohral. Po vyhratom prvom sete nad Sebastianom Báezom ho začali obmedzovať problémy s bedrom, niekoľkokrát sa nechal ošetrovať a na koniec za stavu 1:2 na sety a 0:3 vo štvrtom dejstve zápas skrečoval.

08:49- Do druhého kola mužskej časti úvodného grandslamového podujatia roka mieri aj Andrej Rubľov. Ruský tenista zvládol veľmi náročný vstup do turnaja a brazílskeho súpera Seybotha Wilda zdolal po päťsetovej dráme 7:5, 6:4, 3:6, 4:6 a 7:6. V tajbrejku sa Rubľov poriadne zapotil, prvýkrát viedol až po jeho 13. výmene a celkovo v ňom po záverečnom ese triumfoval 10:6. Zápas trval 3 hodiny a 45 minút.

07:59 - Bývalý šiesty hráč sveta Matteo Berrettini prichádza pre zdravotné problémy o štvrtý z posledných ôsmich Grand Slamov. Na Australian Open, na ktorom sa mal predstaviť prvýkrát od skrečovania na minuloročnom US Open a v šlágri prvého kola mal vyzvať Stefanosa Tsitsipasa, predvlaňajší semifinalista nenastúpi pre zranenie pravého chodidla. V súťaži ho nahradí belgický tenista Zizou Bergs.

07:00 - O prekvapenie sa postarala Američanka Amanda Anisimovová, ktorá v Melbourne vyradila turnajovú trinástku Rusku Ľudmilu Samsonovovú po setoch 6:3, 6:4. V druhom dejstve otočila skóre zo stavu 1:4. Dvadsaťdvaročná tenistka je pri tom v rebríčku WTA až na 339. mieste.

06:32 - Rebríčkovo ôsma žena poradia WTA Maria Sakkariová vstúpila do prvého Grand Slamu sezóny víťazstvom. Japonku Hibinovú zdolala po 72 minútach 6:4 a 6:1.

06:28 - Brenda Fruhvirtová si pripísal prvú grandslamovú výhru v kariére. Iba 16-ročná Češka na tretí pokus nadviazala na úspešne absolvovanú trojkolovú kvalifikáciu a zaznamenala veľký triumf. Na úvod Australian Open porazila 2:6, 6:4, 6:3 o 15 rokov staršiu Rumunku Anu Bogdanovú a získala iba druhý skalp hráčky TOP 100. V druhom kole by mohla vyzvať svetovú dvojku a obhajkyňu titulu Arynu Sabalenkovú.

04:48 - Svetová štvorka Jannik Sinner po minuloročnej životnej sezóne tento rok patrí k adeptom na zisk prvého grandslamového titulu a na úvod Australian Open svoju rolu favorita potvrdil. Dvadsaťdvaročný Talian v Melbourne už štvrtýkrát odštartoval trojsetovou výhrou, tentoraz si poradil 6:4, 7:5, 6:3 s Holanďanom Boticom Van de Zandschulpom.

04:41 - Barbora Krejčíková oslavuje prvú výhru v sezóne. Na úvod Australian Open sa predvlaňajšia štvrťfinalistka nadrela na obrat proti Japonke Mai Hontamaovej, ktorú zdolala 2:6, 6:4, 6:3 a vykročila za obhajobou osemfinále. V druhom kole sa 28-ročná Češka stretne s Britkou Jodie Burrageovou alebo Nemkou Tamarou Korpatschovou.

02:51 – Česká tenistka Sára Bejlek ani na štvrtý pokus nenadviazala na grandslamovom turnaji na úspešne absolvovanú kvalifikáciu a v hlavnej súťaži znovu neuhrala ani jediný set. Na úvod Australian Open 17-ročná hráčka podľahla 6:7, 2:6 nasadenej Kanaďanke Leylah Fernandezovej.