Šéf Mercedesu prezradil začiatok rokovania o novej zmluve s drahokamom tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šéf Mercedesu prezradil začiatok rokovania o novej zmluve s drahokamom tímu

Hlava tímu má v otázke kontraktu jasno.
Hlava tímu má v otázke kontraktu jasno.Profimedia
Mercedes začal rokovania o predĺžení zmluvy s Lewisom Hamiltonom (38). Vek nebude pri rokovaniach zohrávať úlohu, povedal v stredu šéf tímu Toto Wolff (51).

Hamilton, víťaz rekordných 103 veľkých cien, v januári dovŕšil 38 rokov a v marci začne svoju 11. sezónu v Mercedese. Wolff po predstavení nového vozidla tímu W14 v Silverstone novinárom povedal, že on a Brit, ktorého súčasná zmluva vyprší na konci roka 2023, sa s podpisom neponáhľajú.

"Mali sme prvý rozhovor, ale nechcem sa zaväzovať k žiadnemu časovému plánu, pretože to nie je dôležité ani pre neho, ani pre nás. Čas na to bude celý rok a my si nájdeme ten správny," naznačil Rakúšan.

Wolff odbil otázku o veku a dĺžke trvania, pričom Hamilton je druhým najstarším jazdcom na štartovom rošte po 41-ročnom dvojnásobnom šampiónovi Fernandovi Alonsovi z Aston Martinu.

"Myslím si, že vek nehrá pri ďalšej zmluve žiadnu úlohu, ak sa pozriete, ako dobre posúvajú hranice špičkoví športovci na svete," poznamenal s odkazom na quarterbacka NFL Toma Bradyho, ktorý nedávno ukončil kariéru vo veku 45 rokov.

Šéf stajne sa nechal počuť, že predchádzajúce rokovania o kontrakte neboli okrem zrejmých podmienok zložité. "Pokiaľ ide o zmluvnú situáciu, vždy sme našli dobré riešenia, ktoré odrážajú hodnotu pre tím a pre šport. Na druhej strane si myslím, že Mercedes je miesto, kde Lewis chce byť. Tieto veci nikdy neboli sporným bodom. Nič sa nepreťahuje. Zosúladenie je skvelé," vysvetlil.