Šima nebol spokojný so streľbou, nepotešil ho ani bežecký výkon

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šima nebol spokojný so streľbou, nepotešil ho ani bežecký výkon

Jediný slovenský biatlonista, ktorý sa predstavil vo vytrvalostných pretekoch v Ruhpoldingu, bol Michal Šima. S výsledkom nebol spokojný.
Jediný slovenský biatlonista, ktorý sa predstavil vo vytrvalostných pretekoch v Ruhpoldingu, bol Michal Šima. S výsledkom nebol spokojný. Profimedia
Michal Šima (30) si nevylepšil 59. miesto z predchádzajúcich vytrvalostných pretekov Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti. Slovenský biatlonista v stredu na okruhu v nemeckom Ruhpoldingu nazbieral päť trestných minút a s mankom 8:50,5 min skončil až na 79. mieste.

Jediný slovenský zástupca v štartovom poli zhodnotil preteky záporne. Mrzel ho najmä fakt, že pri slabšom behu ho nepodržala streľba.

"Nie som vôbec spokojný. Ani na trati, ani na strelnici. Inokedy ma drží nad vodou aspoň streľba, ale dnes to nevyšlo podľa plánov. Celé preteky hodnotím negatívne," uviedol Šima pre TASR.

Tridsaťročný biatlonista na prvej streleckej položke raz minul, nádejná bola druhá čistá streľba. V tretej a štvrtej urobil na každej dve chyby. "Nerobil mi problém vietor, bol slabší ako na nástrele, ale urobil som chyby. Neviem ešte čo presne, musím si to pozrieť a zhodnotiť," povedal Šima.

Michal Šima počas vytrvalostných pretekov v Ruhpoldingu.
Michal Šima počas vytrvalostných pretekov v Ruhpoldingu.Profimedia

Slovenský reprezentant vyštartoval na trať so štartovým číslom 4, nižšie číslo si pred pretekmi želal. "Trať držala ako-kde. Tesne pred štartom ju solili. Na začiatku to nebolo dobré, nestihlo to stuhnúť. V niektorých kopcoch bolo výhodné ísť skôr, nebolo to ešte rozbité."

Šima sa po prelome rokov necíti v ideálnej forme, no verí, že získa pohodu, ktorú mal predtým:

"Prvý trimester bol dobrý, tam som bol spokojný. Po novom roku sa neviem dostať do tempa. Verím, že dva týždne na ME a potom na MS to bude dobré, že sa mi vráti forma, ktorú som mal pred Vianocami," uzavrel biatlonista spod Tatier.