Skalica nevyzrela na Ružomberok ani po druhý raz v sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skalica nevyzrela na Ružomberok ani po druhý raz v sezóne

Skóre duelu otváral piatym presným zásahom v ročníku Martin Regáli.
Skóre duelu otváral piatym presným zásahom v ročníku Martin Regáli.TASR
Piatkovou predohrávkou otvorili pod Čebraťom 12. kolo Fortuna ligy. Domáci Ružomberčania zdolali hostí zo Skalice 2:0.

V prvom polčase dve lopty leteli na bránku hostí, pričom druhá po rohovom kope a hlavičke Martina Regáliho znamenala ružomberské vedenie. V 63. minúte sa dostal na trávnik domáci Adam Tučný. O osem minút neskôr vďaka nemu domáci tábor už oslavoval druhý gól, ale hlavný arbiter Michal Smolák po konzultácii so systémom VAR ho neuznal.

Napokon sa Tučný predsa zapísal do streleckej listiny, keď v 80. minúte skóroval prízemnou strelou k žrdi a uzavrel konečný rezultát na 2:0. Pre 20-ročného ofenzívneho futbalista to bol premiérový zásah v drese Ružomberka.

V sobotu sú na programe tri zápolenia. Bystrica vyzve Michalovce, Liptovský Mikuláš Dunajskú Stredu a Žilina privíta Trenčín. V nedeľu uzavrú kolo Slovan s Podbrezovou, resp. ViOn proti trnavskému Spartaku.

MFK Ružomberok - MFK Skalica 2:0 (1:0)

Góly: 38. Regáli, 80. Tučný

Peter Struhár (tréner MFK Ružomberok): "Som rád, že sme podali výkon, aký sme si želali. Chalani chceli hrať vysoko a aktívne. Napádaním získavať lopty. Zamedziť skalickým kreatívnym hráčom dostať sa k lopte. To nám vychádzalo. Okrem záveru sme mali duel pod kontrolou. Nula vzadu teší."

Juraj Jarábek (tréner MFK Skalica): "Veľmi bojovné stretnutie. Domáci vstúpili do zápasu lepšie, aj keď sme ich k vyloženým príležitostiam nepustili. Rozhodla štandardná situácia. Niečo, na čo sme sa pripravovali celý týždeň. Ružomberčania boli po celých 90 minút agresívnejší. Chceli vyhrať. Na ťažkom teréne nás predčili aj napádaním."

Adam Tučný (autor druhého gólu): "Pocit po premiérovom góle je skvelý. Hovoril som si každé kolo, že mi to tam už musí padnúť. Podarilo sa. Prvý mi neuznali, mierne ma to frustrovalo. Na druhej strane, povedal som si, že idem ďalej a určite pridám ďalší. Tak sa aj stalo."