Skvelé výkony Pohánkovej pokračujú, na Slovak Open ide už do druhého kola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skvelé výkony Pohánkovej pokračujú, na Slovak Open ide už do druhého kola

Pohánková si medzi dospelými počína výborne.
Pohánková si medzi dospelými počína výborne.Profimedia
Mia Pohánková (15) sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji Slovak Open 2023. Zverenka trénera Róberta Gašparetza a kondičného Kristiána Cupáka si v úvodnom kole hladko poradila s Češkou Anetou Laboutkovou (23) a zdolala ju presvedčivo 6:2, 6:3 za 77 minút.

Mladá Slovenka vstúpila do zápasu strateným servisom, no rýchlo sa otriasla a výborným výkonom hladko vyhrala prvý set: "Bolo to trošku frustrujúce, že som si hneď úvodný servis prehrala čistou hrou a rýchlo bolo 0:2. Dokázala som sa však vyhecovať, dostala som sa do zápasu a v prvom sete som od toho momentu nestratila ani gem," prezradila pre oficiálnu stránku turnaja.

Druhý set mal podobný scenár, Pohánková stratila podanie a prehrávala 1:3. Ani za tohto stavu však nezložila zbrane. Dokázala otočiť vývoj a v deviatom geme využila svoj druhý mečbal. Pri premiérovej účasti na ženskom turnaji postúpila do druhého kola.

"V druhom sete to bola opäť rovnaká situácia, ale keď som to zvládla v prvom, verila som, že to dokážem znovu. Nakopla som sa a vyšlo to. Keď sa mi nepodarilo využiť prvý mečbal, trošku som bola zaskočená, ale stále som dúfala, že príde ďalšia šanca," pokračovala strieborná medailistka z ME do 16 rokov.

Mia Pohánková.
Mia Pohánková.Profimedia

Pohánková sa napriek mladému veku prezentuje na kurte odvážnou hrou a v zlomových momentoch sa nezľakne príležitosti. "Začala som pracovať s mentálnym trénerom, myslím si, že aj to mi pomáha sa posúvať ďalej. Som rada, že sa takto dokážem vrátiť do zápasu a v dôležitých chvíľach zahrať odvážne údery. Veľmi som si po vyhratom kvalifikačnom zápase verila a som šťastná, že pokračujem ešte ďalej," zakončila s úsmevom.

Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra si v ďalšom kole zmeria sily s víťazkou súboja medzi dvoma nemeckými kvalifikantkami Larou Schmidtovou a Stephaniou Wagnerovou.