Slalom v Kitzbüheli: Skvelý Yule triumfoval zo siedmeho miesta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slalom v Kitzbüheli: Skvelý Yule triumfoval zo siedmeho miesta

Pódium víťazov - v strede najrýchlejší Yule. Vľavo druhý Ryding a vpravo tretí Braathen.
Pódium víťazov - v strede najrýchlejší Yule. Vľavo druhý Ryding a vpravo tretí Braathen.TASR
Švajčiarsky lyžiar Daniel Yule (29) triumfoval v nedeľnom slalome Svetového pohára. V rakúskom Kitzbüheli figuroval po 1. kole na siedmom mieste, no v druhom predviedol výrazne lepšiu jazdu a zvíťazil o štyri desatiny pred obhajcom prvenstva Britom Davom Rydingom (36). Na čelo celkového poradia v slalome sa dostal Lucas Braathen (22) z Nórska. Bol o stotinu pomalší než Brit a obsadil tretie miesto.

Yule dosiahol druhé víťazstvo v sezóne a šieste individuálne v kariére. Všetky triumfy zaznamenal v slalome, pričom v Kitzbüheli sa tešil aj v roku 2020. Ryding dosiahol najlepší čas v druhom kole, posunul sa o 14 priečok dopredu a pripísal si šieste pódiové umiestnenie v kariére. Trikrát z toho bol na "bedni" práve v rakúskom stredisku.

Tretí Braathen predstihol v celkovom hodnotení disciplíny Henrika Kristoffersena, ktorý obsadil piate miesto po štrnástej pozícii v prvom kole. Najrýchlejší jazdec z prvého kola Manuel Feller chytil v prvej časti druhého "špicara" a preteky nedokončil.

Stav zľadovatenej trate sa oproti prvému kolu zlepšil a Yule s Rydingom z toho jasne vyťažili. Obaja síce stratili čas v záverečnej časti s náročným profilom, no v úvode im nedokázala konkurovať väčšina spolufavoritov.

Výsledky slalomu SP mužov v Kitzbüheli:

1. Daniel Yule (Švaj.) 1:44,63 m, 2. David Ryding (V. Brit.) +0,40 s, 3. Lucas Braathen (Nór.) +0,41, 4. Linus Strasser (Nem.) +0,42, 5. Henrik Kristoffersen (Nór.) +0,47

Celkové poradie (po 23 z 39 pretekov):

1. Marco Odermatt (Švaj.) 1186 b, 2. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) 961, 3. Kristoffersen 710, 4. Vincent Kriechmayr (Rak.) 677, 5. Braathen 585

Poradie v slalome (6 z 10):

1. Braathen 370 b, 2. Kristoffersen 365, 3. Yule 334, 4. Meillard 262, 5. Manuel Feller (Rak.) 241