Sliezsko sa dočkalo. Prvá obhajoba Siváka, Zajícovú čaká debut medzi profesionálmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sliezsko sa dočkalo. Prvá obhajoba Siváka, Zajícovú čaká debut medzi profesionálmi

Zajícová trénuje pod vedením svetoznámeho Johna Cavanagha.
Zajícová trénuje pod vedením svetoznámeho Johna Cavanagha.Profimedia
Organizácia Real Fight Aréna v máji premiérovo zamieri do Havířova a na turnaji RFA 10 budú miestni hrdinovia čeliť súperom z celého sveta. Galavečer uzavrie šampión do 66 kilogramov Václav Sivák (23). Titul pod pravidlami Real Fight získal na podujatí RFA 7 v šialenej bitke proti Patrikovi Záděrovi (23) a teraz si brúsi zuby na prvého vyzývateľa.

Obhajoba kráľa postojových disciplín

Meno Václav Sivák je skutočným pojmom na domácej i svetovej bojovej scéne. Mimoriadne nadaný a technicky zdatný postojár ničí jedného protivníka za druhým a súperi s ním v zápasoch bojujú prakticky len o prežitie. To bol presne prípad aj oboch oponentov, ktorým čelil v rámci organizácie RFA.

Prvým bol Alexis Laugeois, ktorý ukázal perfektnú odolnosť. Húževnatý Francúz ustál niekoľko veľmi tvrdých a čistých úderov, pričom sa ani raz nenechal počítať. Na Siváka sa vôbec nechytal po rýchlostnej stránke a jasne mu podľahol na body.

Druhý zápas českého bojovníka sa zapísal do dejín RFA veľkými písmenami. Šlo totiž o prvý a doposiaľ jediný titulový zápas v histórii organizácie. Tomu zodpovedal aj priebeh duelu s Patrikom Záděrom, ktorý postavil divákov zo sedadiel. Sivák bol najbližšie k ukončeniu na začiatku 3. kola, keď vytiahol pekelný pravý high kick na hlavu. Záděra to len zázrakom prežil do bodov, no historicky prvého šampióna už neohrozil.

Václav Sivák bude obhajovať svoj titul do 66 kg.
Václav Sivák bude obhajovať svoj titul do 66 kg.RFA

Sliezsko proti zvyšku sveta

Jedným z najrýchlejšie rastúcich gymov na československej scéne je Jayman MMA Fighting Systems v Havířove, ktorý vedie rozhodca Jakub Müller. Aj keď ešte nebolo oficiálne oznámené vystúpenie ani jedného z jeho zverencov, túto akciu si na domácej pôde rozhodne nebudú chcieť nechať ujsť.

V Havířove sa predstavia aj tváre, ktoré sme už v tejto organizácii mohli vidieť. Svoju poslednú prehru bude chcieť odčiniť talentovaný Tobiasz Le, ktorý v očiach mnohých fanúšikov zobral prvé dve kolá Markovi Bakhitovi, no bodoví rozhodcovia ho videli prehrať. Vyrovnanú bilanciu v rámci RFA má aj Boris Glezgo a opäť sa pokúsi vrátiť sa na víťaznú vlnu.

Svoju premiéru medzi profesionálkami si odbije aj Veronika Zajícová, ktorá žije v írskom Dubline. Pod vedením svetovo uznávaného trénera Johna Cavanagha robí míľové pokroky a od svojho profidebutu si nesľubuje nič iné, než dominantné víťazstvo. Či sa jej to podarí, zistíme už 13. mája. 

Veronika Zajícová.
Veronika Zajícová.RFA