Slováci v Číne remizovali s Českom, o víťazstvo na turnaji budú hrať proti Fínsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v Číne remizovali s Českom, o víťazstvo na turnaji budú hrať proti Fínsku
Slováci v Číne remizovali s Českom.
Slováci v Číne remizovali s Českom.Profimedia
Slovenskí futsalisti remizovali v druhom stretnutí na turnaji v čínskom Juline s reprezentáciou Česka 2:2. Všetky góly padli v prvom polčase.

Slovensko - Česko 2:2

Zverenci trénera Mariána Berkyho zdolali v prvom meraní síl domácu Čínu 5:3, doposiaľ tak majú štyri body. Ich posledným súperom bude v nedeľu o 8:00 reprezentácia Fínska, ktorá figuruje na čele tabuľky s plným počtom šiestich bodov. Slováci v prípade víťazstva zosadia Fínsko z prvého miesta a turnaj vyhrajú.

V sobotu išlo o derby, ktoré víťaza nespoznalo. "Hral sa pre oko diváka zaujímavý zápas, najmä v prvom polčase bolo veľa šancí na jednej aj druhej strane. Mrzí nás, že sme až trikrát trafili konštrukciu bránky a nedokázali sme dať víťazný gól. Na konci hral súper power-play, pretože mal päť faulov. My sme sa museli brániť a koncentrovať sa. Škoda, že sme nevyhrali, ale remíza je podľa mňa spravodlivá," hodnotil Martin Směřička.

O jeden z gólov sa postaral Tomáš Drahovský, ktorý ich má po dvoch dueloch na konte už štyri. Druhý si dal Mikuš do vlastnej svätyne. Za Česko skórovali bratia Drozdovci.

"Zápas sa najskôr nevyvíjal podľa našich predstáv, Česi boli lepší na lopte. Prvý polčas nám nevyšiel ideálne, ale udržali sme priaznivý výsledok, podarilo sa nám vyrovnať. V druhom sme sa viac dostávali do šancí. Remíza je dobrá, berieme ju. Videli sme, na čom musíme popracovať. Musím pochváliť aj mladých hráčov, ktorí sa dobre chytili," zhodnotil Martin Doša, jeden z najskúsenejších hráčov v mužstve.

Fínsko - Slovensko (nedeľa, 08:00)