Slováci v Európe: Hrívik a Cehlárik skončili, Kytnár s Haščákom otvorili finále neúspešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v Európe: Hrívik a Cehlárik skončili, Kytnár s Haščákom otvorili finále neúspešne
Marek Hrivík posledný duel série neodohral pre zranenie, jeho účasť na MS by to však ohroziť nemalo.
Marek Hrivík posledný duel série neodohral pre zranenie, jeho účasť na MS by to však ohroziť nemalo.Profimedia
Sezóna 2023/24 finišuje a aj preto je v európskych hokejových ligách už iba minimum slovenských hráčov. Ich počínanie mapujú Flashscore Správy v tradičnom článku.

Česko

Pardubice spečatili postup do finále českej Extraligy, sériu proti Litvínovu vyhrali hladko 4:0 na zápasy. V treťom stretnutí sa gólovo presadil Peter Čerešňák, pričom Verve nestačilo ani 34 zákrokov Tomeka. Slovenský gólman v štvrtom dueli striedal po piatom inkasovanom zásahu, Dynamo uspelo 6:5.

O víťazný zásah sa postaral Richard Pánik, skóroval aj Čerešňák. Táto dvojica vo finále zabojuje o titul spoločne s krajanom Matejom Paulovičom. V drese Litvínova sa ročník skončil pre trojicu Matej Tomek, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.

V druhej semifinálovej sérii vyhráva Sparta Praha proti Třincu priebežne 3:1. V druhom stretnutí skóroval Libor Hudáček, počas tretieho nestačili oceliarom asistencie Daňa, Hrehorčáka a Čacha, no štvrtý duel priniesol dva zásahy Marka Daňa, ktorými rozhodol o výhre 4:1. Spoločne s Marinčinom a Hrehorčákom si pripísal aj "áčko".

Ostatné súťaže

Švédsky Leksand prehral rozhodujúci siedmy zápas štvrťfinálovej série vo švédskej SHL proti Frölunde, sezóna sa preň skončila. Slováci Marek Hrívik (0+1) a Peter Cehlárik (1+1) vo vyraďovacej fáze bodmi svojmu tímu veľmi nepomohli.

Na druhej strane odohral Hrivík pre zranenie iba dva súboje s ice-timeom 2:57, respektíve 5:33, Cehlárik hral pravidelne na úrovni 19 až 22 minút. Skúsené útočné duo je už k dispozícii pre národný tím, pripojiť by sa mohlo v ďalšej fáze prípravy po meraniach síl so Švajčiarskom v Humennom.

Francúzsky Rouen ako víťaz základnej časti postúpil do finále, lenže začal ho veľmi zle. Počas domáceho úvodného dvojzápasu nestačil na Bordeaux, najskôr prehral 2:3 a potom 2:4. Po zranení sa vrátil Milan Kytnár a zhodne získal po jednej asistencii. Naopak, k dispozícii nebol Marcel Haščák.