Daňo cieleným terčom bitky. Nepáči sa mi, ako sa stále povaľuje, odkazuje hráč Sparty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Daňo cieleným terčom bitky. Nepáči sa mi, ako sa stále povaľuje, odkazuje hráč Sparty
Chlapík si na pästný súboj vybral Daňa.
Chlapík si na pästný súboj vybral Daňa.Profimedia
Hokejisti Sparty nevyužili v štvrtom zápase semifinále play-off českej extraligy prvý mečbal na postup do boja o titul proti Pardubiciam a v Třinci prvýkrát vo vyraďovačke prehrali. Dovtedy boli v nadstavbe jediným tímom bez prehry. Útočník Filip Chlapík (26) uznal, že Oceliari boli v zápase lepší a Pražania podľa neho v očakávaní ťažkej série budú s majstrom z posledných štyroch sezón bojovať ďalej.

Chlapík novinárom povedal: "Nič to neznamená, ideme ďalej. Vedeli sme, že to bude ťažká séria. Je to 3:1, nič sa nedeje, máme ďalší zápas v utorok." Sparta mala hneď v úvode 84 sekúnd presilovú hru piatich proti trom, ale nevyužila ju. Zatiaľ čo v sobotu si pomohla k výhre 3:2 v predĺžení dvoma využitými početnými výhodami, v nedeľu v nich neuspela. Celkovo má za osem stretnutí play-off len tri úspešné presilovky.

"Mali sme dve veľké šance, žiaľ, nevyšlo to. Ako sme si pomohli naposledy, oni tak urobili teraz. Je to škoda, bolo to na začiatku zápasu, mohlo to prebiehať inak. Boli sme dnes horším tímom," uznal Chlapík.

Třinec - Sparta 4:1

Hostia po znížení siahali na vyrovnanie, kapitán Řepík v 46. minúte trafil tyčku a po zlom striedaní pred polovicou záverečnej tretiny domáci Nestrašil v presilovke zvýšil na 3:1 a Třinec si poistil víťazstvo. 

"Dali sme tam tyčku, blbé striedanie v šiestich. Aj na striedačke je veľa emócií. Škoda, že sme hrali šiesti druhý zápas po sebe. Stávať by sa to nemalo, ale stalo sa. Už je to za nami a pozeráme sa na ďalší zápas," konštatoval Chlapík.

Dovtedy veril v prielom, ale odčiniť prehru s Třincom je podľa neho ťažké: "Zo sezóny vieme, že silu máme. Dnes to nebol náš najlepší výkon. Proti takému tímu prehrávať 0:2, keď vieme, ako hrajú, keď vedú, tak je to potom veľmi ťažké."

Druhý pokus na postup bude mať Sparta v utorok doma. "Chceme ukončiť sériu, to je ten najťažší krok. Oni to určite nechcú zabaliť, bude to boj do poslednej sekundy. Majú kvalitný tím, zápasy predtým mohli dopadnúť akokoľvek. Dnes boli lepším, chceli to o niečo viac. Teraz si musíme oddýchnuť, nejako zvládnuť päťhodinovú cestu a pripraviť sa na utorok. Budeme hrať doma, kde nás poženú naši fanúšikovia," povedal Chlapík.

V závere sa strhla potýčka po tom, čo sparťanský kapitán Řepík sekol slovenského útočníka Hrehorčáka do rebier. Chlapík vyzval na bitku Marka Daňa, autora dnešných troch bodov za dva góly a jednu asistenciu, jeho spoluhráč Kempný sa pobil s Kundrátkom. Všetci dostali trest po päť minút, pričom Řepík dostal aj vylúčenie do konca zápasu. Hrehorčák dlho ležal na ľade a odchádzal v bolestiach.

Chlapík si Daňa vybral cielene. "Nepáči sa mi, aký hokej hrá, ako sa stále povaľuje. Dnes sa povaľoval zase," vyhlásil. Emócie podľa neho k play-off patria. "Takéto veci sa dejú, uvidíme ďalej. Daňa a jeho otecka nechcem veľmi komentovať," dodal.