Slováci v Európe: Legionári ovládli českú extraligu, forma Hrívika na víťazstvá nestačí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Legionári ovládli českú extraligu, forma Hrívika na víťazstvá nestačí

Marek Hrívik strieľa góly, ale jeho Leksand nevyhráva.
Marek Hrívik strieľa góly, ale jeho Leksand nevyhráva.Profimedia
Uplynulý týždeň bol z pohľadu slovenských legionárov v Európe veľmi úspešný hlavne na českých ľadových plochách. Hlavne o tom je tradičné zhrnutie uplynulých siedmich dní od Flashscore Správ.

Česko

Pardubice smerujú k výhre v základnej časti, na prvom mieste majú už 106 bodov. Richard Pánik prispel k výhre 7:1 nad Libercom dvomi asistenciami. Výbornú formu má aj Třinec. Vyhral všetky z uplynulých troch zápasov počas minulého týždňa. Výrazne k tomu pomohli Slováci, ktorí sa podpísali pod všetky výsledky.

Najviac sa darilo Liborovi Hudáčkovi (2+2), ale takisto Daňovi (2+1), Marinčinovi (0+2), Čachovi (1+0) a Hrehorčákovi (0+1). Lukáš Cingeľ skóroval pri výhre nad Spartou, okrem toho nazbieral v troch dueloch ďalšie tri asistencie. Raz sa v spomínanom stretnutí presadil aj Kristián Pospíšil.

Andrej Kollár sa raz presadil v dueli s Kladnom, jednu prihrávku mal Pospíšil. Brankár Dávid Hrenák vychytal výhru v Kladne, dokonca mal aj jednu asistenciu. Dve zaznamenal obranca Michal Ivan. Andrej Kudrna rozhodol o výhre Litvínova na ľade Mladej Boleslavi.

Oliver Okuliar dva razy skóroval do siete Vervy, potom spoločne s Tamášim asistovali na víťazný gól v predĺžení Blainovi. Dva body získal Okuliar (1+1) v Karlových Varoch. Obranca Adam Jánošík strelil prvý gól v sezóne a zároveň zaznamenal premiérový bod, ale jeho Mladá Boleslav prehrala vo Varoch.

Veľmi dobré stretnutia má za sebou Adrián Holešinský. Najskôr gólom a dvomi asistenciami režíroval výhru vo Winter Classic proti Karlovým Varom, následne v dueli s Kladnom vyrovnal v závere na 3:3 a potom druhým zásahom počas stretnutia rozhodol predĺženie.

Dve prihrávky Róberta Lantošiho nestačili na body proti Litvínovu, ale jeho gól rozhodol o "futbalovej" výhre v Českých Budejoviciach (1+0). Kladno s Martinom Nemčíkom v Brne ukončilo sériu 17 prehier po sebe, napriek tomu ostáva posledné.

Tabuľka českej extraligy.
Tabuľka českej extraligy.Flashscore

Ostatné súťaže

V druhej najvyššej švajčiarskej lige odštartovalo play-off. Olten do neho vstúpil ako tretí tím tabuľky a postavil sa šiestemu celku Thurgau. V úvodnom stretnutí vyhral, potom prehral a následne uspel, takže vyhráva 2:1. Stanislav Horanský zaznamenal pri víťazstve 4:3 až tri asistencie, pri jedinej prehre mal jednu.

Roman Karaffa v troch dueloch za Sierre nastúpil iba raz a aj to na necelé dve minúty. Švédsky Leksand sa výrazne trápi, prehral posledných šesť duelov, pričom zakaždým strelil iba jeden gól. Pri každom z posledných štyroch bol Marek Hrívik. Tri sám vsietil a na jeden prihrával.

Rouen zdolal Anglet 7:2, raz skóroval Milan Kytnár, zatiaľ čo Marcel Haščák nebodoval ani raz v ostatných dvoch dueloch. Brankár Marek Čiliak síce v drese Marseille počas uplynulých dvoch kôl inkasoval len štyrikrát, ale jeho tím ťahal za kratší koniec proti Brianconu aj Angersu.