Slováci v Európe: Úspešný týždeň pre legionárov v Česku, Horanský prehral finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Úspešný týždeň pre legionárov v Česku, Horanský prehral finále

Martin Faško-Rudáš zažil jeden z najlepších zápasov za Liberec.
Martin Faško-Rudáš zažil jeden z najlepších zápasov za Liberec.Profimedia
Uplynulý týždeň bol z pohľadu slovenských hokejových legionárov úspešný hlavne v českej Extralige. Flashscore Správy mapujú posledných sedem dní v zahraničí.

Česko

Pardubice ostávajú na prvom mieste tabuľky českej Extraligy, aj keď prehrali ostatné dve stretnutia. V nich sa jednou asistenciou prezentoval obranca Čerešňák. Třinec získal počas posledných dvoch dueloch plný počet bodov, výrazne k tomu prispeli Slováci. Najskôr proti Libercu skórovali Čacho, Marinčin a Hudáček, následne v dueli vo Vítkoviciach sa dva razy presadil Roman, v jednom prípade aj Hrehorčák a Hudáček.

Dvojgólový Martin Faško-Rudáš rozhodol o úspechu Liberca proti Litvínovu. S rovnakým súperom takisto dva razy udrel Kristián Pospíšil a tiež zariadil víťazstvo svojho Brna, raz mu asistoval Kollár. Celkovo tri asistencie Okuliara prišli pri prehre s Mladou Boleslavou a výhre proti Českým Budejoviciam, jedným gólom k nej prispel Tamáši. Brankár Konrád dva razy v rade inkasoval len raz a tešil sa z dvoch víťazstiev.

Plzeň napriek gólu a asistencii Holešinského nestačila na České Budejovice, vzápätí zdolala Karlovy Vary. Premiérový zásah v novom pôsobisku zaznamenal Bučko, prihrával mu práve Holešinský. Za severočeský tím skóroval Gríger, predtým asistoval, ale z výhry sa netešil ani raz. Skalický po asistencii Lantošiho rozhodol o výhre Mladej Boleslavi nad Mountfieldom. Druhý menovaný získal jeden bod aj v Brne.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Ostatné súťaže

Švédsky Leksand sa nachádza na piatom mieste, ale prehral posledné tri zápasy. Naposledy sa jedným gólom prezentoval Marek Hrívik. Jeho spoluhráč Peter Cehlárik nebodoval, no je deviatym najproduktívnejším hráčom celej súťaže. Francúzsky Rouen sa nachádza na prvom mieste tabuľky, nedávno vyhral proti Nice 5:2.

Jednou asistenciou k tomu pomohol Milan Kytnár. Marcel Haščák nenastúpil. Brankár Marek Čiliak inkasoval v drese Marseille len raz a tešil sa z víťazstva. Stanislav Horanský strelil jeden gól za Olten vo švajčiarskom pohári, avšak jeho mužstvo prehralo finále tejto súťaže proti Baselu.