Slováci v zámorí: Slafkovský žiari a vytvoril rekord, Korec fantasticky naskočil do NCAA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Slafkovský žiari a vytvoril rekord, Korec fantasticky naskočil do NCAA

Juraj Slafkovský ukazuje, aký je kvalitný hráč.
Juraj Slafkovský ukazuje, aký je kvalitný hráč.Profimedia
Uplynulý týždeň bol v zámorí bohatý aj na kvalitné výkony slovenských legionárov. Flashscore Správy mapujú počínanie týchto hokejistov počas posledných siedmich dní.

NHL

Juraj Slafkovský sa dostal do skvelej formy a vytvoril historický rekord organizácie Montrealu. Proti Anaheimu zažil vďaka gólu a dvom asistenciám svoj doteraz najlepší duel v NHL, pričom bodoval šiestykrát po sebe. Stal sa len druhým tínedžerom v klubových dejinách, ktorý bodoval v šiestom zápase NHL za sebou. Napodobnil zápis Douga Wickenheisera, ktorý takúto sériu ťahal v ročníku 1980/81. Košický odchovanec počas uplynulého týždňa skóroval do siete Dallasu a asistoval proti St. Louis.

Tomáš Tatar skóroval za Seattle do siete Philadelphie a zaznamenal svoj 20. bod v sezóne. Šimon Nemec vo štvrtok oslávil 20. narodeniny, ale nebodoval štyrikrát po sebe. Pri výhre nad Predators ale zaznamenal dve plusky. Martin Pospíšil prispel asistenciou k výhre nad NY Islanders, potom dva razy nebodoval.

Martin Fehérváry hral v dueli s Vancouverom 24 minút a 20 sekúnd, čím si vytvoril osobné sezónne maximum. Následne proti Coloradu zaznamenal jednu asistenciu. Adam Ružička si pripísal prvé dva štarty za Arizonu, lenže na ľade bol veľmi málo. Najskôr 9:20 a potom 8:51. Erik Černák prelomil gólový pôst, k výhre nad Bostonom prispel prvým zásahom v sezóne.

AHL

Marián Studenič je s 26 bodmi najproduktívnejším slovenským hráčom v AHL, ale trikrát po sebe nebodoval. Pavol Regenda ťahá šnúru troch duelov aspoň s bodom, počas uplynulého týždňa prispel tromi asistenciami v dvojzápase s Calgary, potom jednou proti San Jose. Martin Chromiak po hetriku nebodoval štyrikrát v rade.

Tri razy mlčal i Miloš Kelemen. Adam Sýkora raz skóroval za Hartford a pomohol k výhre nad Bridgeportom. Jakub Demek raz asistoval počas úspechu nad Ontariom. Patrik Koch naposledy zapísal dve mínusky. Samuel Kňažko skóroval za Cleveland do siete Charlotte.

ECHL

Maxim Čajkovič absolvoval úvodné tri stretnutia za Wheeling po výmene do organizácie Pittsburgu, nebodoval ani raz. Celkom vyslal šesť striel. Matúš Spodniak bodoval v každom z ostatných troch duelov, dva razy mal asistenciu a trafil sa do siete Iowy.

OHL

Dalibor Dvorský má po 35 zápasoch už 55 bodov (29+26). Dvakrát skóroval do siete Mississaugy pri divokej výhre 8:7 po predĺžení. Vyslal pritom až šesť striel. Ondrej Molnár a ani Martin Mišiak hrajúci za Erie Otters zhodne trikrát v rade nebodovali. Servác Petrovský sa nezapísal do štatistík dvakrát po sebe. Filip Mešár nazbieral v posledných troch dueloch počas uplynulých siedmich dní dve prihrávky.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec sa po výbornom štarte sezóny bodovo odmlčal a od MSJ v dvanástich zápasoch zaknihoval len dve prihrávky, ale posledný duel mu vyšiel, keďže k výhre Prince George proti Victorii (9:6) prispel rovnako dvomi bodmi (0+2). Samuel Honzek gólom a asistenciou režíroval úspech nad Seattlom. Po návrate po zranení odohral 19 duelov s bilanciou 8+13.

QMJHL

Peter Repčík sa tešil v drese Drummondvillu z vysokej výhry 11:1 proti Sherbrooke, prispel k nej dvomi gólmi a jednou asistenciou. Dokopy má po 37 dueloch už 46 bodov (22+24).

NCAA

V NCAA to z bodového pohľadu slovenských hráčov nie je žiadna sláva, pretože najlepší je defenzívny obranca Maxim Štrbák s deviatimi. Naposledy sa ale presadil Ján Lašák, no jeho St. Lawrence doma prehral. Brankár Šimon Latkóczy zažil dva odlišné zápasy. Najskôr inkasoval päťkrát a prehral, potom len dva razy s 93,5-percentnou úspešnosťou, pričom sa mohol tešiť z bodov. Výborný vstup do pôsobenia v univerzitnej lige má na konte gólman Ján Korec. Ten dva razy nastúpil za prestížnu Boston College, inkasoval len raz a tešil sa z výhier 6:1 a 5:0. Dokopy pokryl 24 striel.

USHL

Brankár Shikhabutdin Gadzhiev z Muskegonu (90,5%) a Adam Gajan chytajúci za Green Bay (90,3%) sú tretím a štvrtým najlepším gólmanom súťaže z pohľadu percentuálnej úspešnosti zákrokov. Juraj Pekarčík zažil na úvod februára päťbodový duel, po jednej asistencii si zapísal aj v dvoch zápasoch počas uplynulého týždňa, rovnakú bilanciu zaznamenal aj Libor Nemec. Daniel Alexander Jenčko skóroval za Youngstown, ale nestačilo to na body.