Slováci v zámorí: Tatar má skvelú formu, Regenda ešte lepšiu, hetrik Chromiaka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v zámorí: Tatar má skvelú formu, Regenda ešte lepšiu, hetrik Chromiaka
Tatar a Seattle je zatiaľ skvelým spojením pre obe strany.
Tatar a Seattle je zatiaľ skvelým spojením pre obe strany.Profimedia
Uplynulý týždeň v zámorských hokejových ligách bol znova zaujímavý aj zo slovenského pohľadu. Flashscore Správy vám prinášajú sumár posledných siedmich dní.

NHL

Tomáš Tatar zažil asi najlepší zápas za Seattle, pretože proti Chicagu strelil dva góly a získal až štyri plusové body. Následne dvakrát nebodoval, ale v súboji s Columbusom si napriek nízkemu ice-timeu (11:21) pripísal asistenciu. Juraj Slafkovský bodoval dva razy po sebe. Najskôr asistoval pri výhre Montrealu nad NY Islanders, vzápätí skóroval na ľade Pittsburghu, keď v stretnutí vyslal päť striel.

Obranca Šimon Nemec pokračuje vo vysokom vyťažení, trikrát po sebe hral cez 20 minút, naposledy proti Tampe Bay strávil na ľade 21:39 minúty, mal asistenciu, lenže aj tri mínusky. Martin Pospíšil naposledy hral 19. januára, po zranení sa už vrátil do tréningu, ale zatiaľ nenastúpil.

Obranca Martin Fehérváry nebodoval dvakrát po sebe, jeho Washington navyše prehral štyrikrát v rade. Slovenský zadák ťahá aj sériu mínusiek, dva razy mal mínus jeden, predtým mínus dva. Adam Ružička putoval cez waiver listinu z Calgary do Arizony, do hry ešte nezasiahol. Naposledy sa predstavil 21. januára ešte ako člen Flames.

Erik Černák nezažíva z osobného hľadiska najvydarenejší ročník, navyše pre zranenie chýba už od 12. januára.

AHL

Marián Studenič je s 26 bodmi najproduktívnejší Slovák v AHL. Bodoval trikrát po sebe. Dva razy mal asistenciu, naposledy skóroval proti Calgary pri výhre 4:3. Martin Chromiak zažil najlepší duel ročníka, pretože hetrikom a asistenciou zostrelil Tucson, následne dvakrát v rade za Ontario nebodoval.

Pavol Regenda sa po návrate po zranení chvíľu rozohrával, ale počas uplynulých štyroch zápasov strelil až päť gólov, pričom sa presadil v každom jednom. Zažiaril hlavne tromi bodmi proti Iowe (2+1).

Miloš Kelemen zaujal v drese Tucsonu proti Ontariu, keďže k výhre 5:4 prispel dvomi gólmi a pridal 15 trestných minút, rovnako aj dva plusové body. V predošlom stretnutí mal ďalších desať trestných minút. Adam Sýkora pomohol Hartfordu k výhre nad Clevelandom jedným gólom.

ECHL

Matúš Spodniak, hrajúci za Indy Fuel, zažíva najlepšie obdobie v sezóne, pretože bodoval trikrát po sebe. Dva razy strelil gól, raz mal dva body, ale jeho mužstvo dvakrát v rade prehralo. Maxim Čajkovič bol po výmene do organizácie Pittsburghu poslaný späť do ECHL, kde je partnerským klubom Wheeling Nailers, no tam zatiaľ nenastúpil.

OHL

Dalibor Dvorský má po 26 odohraných zápasoch za Sudbury už 49 bodov. Tie zbiera ako na bežiacom páse. Predošlý týždeň ich zaznamenal počas troch duelov až deväť, teraz mal v dvoch dueloch zhodne po dva (1+1). Zakaždým to stačilo na víťazstvo 5:4 proti North Bay.

O veľa nezaostáva ani Filip Mešár s 36 bodmi v 25 dueloch, lenže za posledných dvanásť dní nastúpil len raz a nebodoval. Martin Mišiak ťahá sériu troch zápasov bez bodu, Ondrej Molnár v nich skóroval raz. Servác Petrovský sa presadil v jednom prípade, drží si priemer necelého bodu na zápas.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec mal bodovo skvelý úvod sezóny, ale teraz ich dlhodobo nepridáva, pretože nebodoval posledné tri zápasy a od MSJ počas ôsmich získal len jednu asistenciu. Viac sa darí Samuelovi Honzekovi, ktorý po zranení odohral 15 duelov, nazbieral v nich sedemnásť bodov. Počas uplynulého týždňa zažil dve dvojbodové vystúpenia (0+2).

QMJHL

Peter Repčík má veľmi dobrú formu, veď počas 33 strentutí za Drummondvile nazbieral až 42 bodov. Napriek tomu v poslednom odohranom stretnutí nebodoval.

NCAA

Šimon Jellúš z Vermontu nazbieral zatiaľ osem bodov, čo je viac ako v predošlej sezóne, naposledy zaknihoval jednu asistenciu, ale Slováci v NCAA veľmi produktívni nie sú.

Jan Lašák v ostatných troch súbojoch nebodoval. Miami s Arturom Turanským ťahá sériu štyroch prehier, Slovák v nich raz asistoval. Brankár Matej Marinov absolvoval osem stretnutí a má výborné čísla. Priemerne inkasuje iba 1,83 gólu na zápas. Šimon Latkóczy naposledy inkasoval šesťkrát, no tešil sa z výhry 7:6.

USHL

Juraj Pekarčík síce počas uplynulých siedmich dní len raz asistoval, ale v drese Dubuque je s 32 bodmi v 24 dueloch jedným z lídrov ofenzívy. Libor Nemec skóroval za Green Bay pri prehre proti Sioux City.

Tento duel nevyšiel brankárovi Adamovi Gajanovi, keďže inkasoval päťkrát a úspešnosť zákrokov mal iba 77 percent. Daniel Alexander Jenčko režíroval dvomi gólmi a plusovým bodom víťazstvo Youngstownu proti americkému výberu 5:1.