Slovan privíta Pjunik. Podľa Weissa pôjde o najdôležitejší zápas skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan privíta Pjunik. Podľa Weissa pôjde o najdôležitejší zápas skupiny

Weissových zverencov čaká mimoriadne náročný duel.
Weissových zverencov čaká mimoriadne náročný duel.Profimedia
Futbalisti Slovana Bratislava majú pred zápasom Európskej konferenčnej ligy (EKL) proti Pjuniku Jerevan jasný cieľ. Arménskemu súperovi chcú oplatiť prehru 0:2 z prvého vzájomného stretnutia a zariadiť si tak čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred záverečným duelom H-skupiny. Postúpiť z nej môže ktokoľvek.

Slovan nezačal pôsobenie v "háčku" najlepšie. Po úvodných dvoch zápasoch nemal na konte ani gól – pred stretnutím na pôde Pjuniku remizoval na Tehelnom poli so Žalgirisom Vilnius 0:0.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa však prekvapili v dvojzápase proti Bazileju – favorizovaný tím zdolali na jeho pôde 2:0 a doma s ním remizovali 3:3. Karty zamiešal aj litovský zástupca, ktorý doma zdolal Pjunik 2:1 a na konte má štyri body. "Skupina je otvorená, budeme hrať na víťazstvo. Verím, že máme lepšie mužstvo, ktoré už nikdy nezopakuje výkony z Jerevanu a Trenčína," povedal na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave kormidelník Weiss.

Na pôde úradujúceho arménskeho majstra inkasovali "belasí" oba góly v priebehu minúty. "Verím, že postavíme dobrú zostavu proti súperovi, ktorý vie brániť a má o bod viac ako my. Zrejme nás čaká najdôležitejší zápas v skupine, nie však rozhodujúci. Potrebujeme vyhrať a urobíme pre to všetko," pokračoval kouč Slovana.

Jeho tím podal v tejto sezóne európskych súťaží najlepšie výkony pod tlakom, podľa trénera je kľúčová psychika. "Keď máme dobrý deň, dokážeme zdolať kohokoľvek. Sme motivovaní, chceme podať dobrý výkon, revanšovať sa za prehru a postúpiť," dodal Weiss.

Tím sa bude musieť zaobísť bez jedného z kľúčových hráčov. Tigran Barseghjan si na utorkovom tréningu zlomil nohu a mimo diania bude dva až tri mesiace. "Tigran je stabilný hráč v základnej zostave, vie hrať v zhustenom priestore a má výbornú ľavačku. Tieto atribúty nám budú veľmi chýbať, nahradiť ho môže napríklad Jaro Zmrhal. Uvidíme," povedal k absencii 29-ročného stredopoliara.

Obranca Slovana Guram Kašia upozornil na kvality súpera: "Pjunik je kvalitný súper, mali sme u nich viacero ťažkostí, najmä v prvom polčase. Už pred úvodným zápasom som hovoril, že žiadne stretnutie nebude jednoduché a potvrdilo sa to – skupina je vyrovnaná."

Stretnutie piateho kola skupinovej fázy EKL je na programe vo štvrtok o 21.00 hod. V priamom prenose ho bude vysielať RTVS, pričom na duel sa doposiaľ predalo takmer 14-tisíc vstupeniek. V rovnakom čase nastúpi Bazilej proti Žalgirisu.

ŠK Slovan Bratislava - Pjunik Jerevan 

Tabuľka skupiny H.
Tabuľka skupiny H.Flashscore