Slovan si zgustol na Bystrici, Zámky otočili zápas proti Zvolenu, Košice porazili Nitru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan si zgustol na Bystrici, Zámky otočili zápas proti Zvolenu, Košice porazili Nitru

Aktualizované
Slovan sa na strednom Slovensku tešil z piatich gólov.
Slovan sa na strednom Slovensku tešil z piatich gólov.TASR
Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom zápase 14. kola Tipos extraligy na ľade Banskej Bystrice vysoko 5:0. Nové Zámky prehrávali doma 1:3, ale HKM Zvolen porazili 4:3. Trenčín vyhral v Liptovskom Mikuláši, Michalovce zas v Spišskej Novej Vsi.

Tipos extraliga - 14. kolo

HC ‘05 Banská Bystrica - Slovan Bratislava 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Góly: 7. Harris, 23. Pecararo (Harris, Haščák), 29. Harris, 42. Haščák (Gachulinec), 53. Pecararo

V drese hostí si pripísal dva góly a jednu asistenciu útočník Brant Harris, dva presné zásahy zaznamenal aj Liam Pecararo. Pre Slovan to bolo desiate víťazstvo a na svojom konte má 32 bodov. Bystrica ich nazbierala pätnásť a je desiata.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Trenčín 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Góly: 38. Handlovský (Ventelä, Kriška), 50. Handlovský (Novajovský) – 9. Valach, 15. Valach, 44. Petráš (Tourigny, Čacho)

Hokejisti Dukly Trenčín vyhrali v nedeľnom zápase 14. kola slovenskej Tipos extraligy na ľade Liptovského Mikuláša 3:2. Zvíťazili tak v priamom súboji o jedenáste miesto. Hostia viedli o dva góly už po prvej tretine, oba razy skóroval Marek Valach. Domáci dokázali ich náskok znížiť dvakrát, no vyrovnávajúci gól sa im vsietiť nepodarilo. Na poslednom mieste strácajú na svojho súpera jeden bod.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)

Góly: 5. Majdan (Nellis, Rapáč) - 24. Zabusovs (Hammond), 29. Pavlovs (Paločko, Zabusovs), 35. Macejko, 60. Žitný (Paločko)

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 14. kole Tipos extraligy na ľade HK GROTTO Spišská Nová Ves 4:1. O svojom víťazstve rozhodli v druhej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Po troch bodoch do tabuľky majú na priebežnom 5. mieste už iba bodovú stratu na svojho súpera. Michalovce zdolali Spišiakov vo všetkých 8 doterajších extraligových zápasoch od ich návratu do najvyššej súťaže v roku 2021.

HC MIKRON Nové Zámky - HKM Zvolen 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Góly: 3. Johnson (Jackson, Farley), 33. Lee (Farley, Chovan), 55. Farley (Jackson), 56. J. Mikúš (Hatala) - 4. Hanna (Huntebrinker, Sideroff), 23. Sideroff (Huntebrinker), 29. Huntebrinker (Hecl, Mudrák)

Hokejisti Nových Zámkov natiahli svoju víťaznú sériu na päť zápasov. V nedeľnom dueli 14. kola Tipos extraligy zdolali doma Zvolen 4:3, keď otočili skóre zo stavu 1:3. Víťazný gól strelil v 56. minúte útočník Juraj Mikúš. V domácom drese zaznamenal tri body za gól a dve asistencie Austin James Farley, rovnakú bilanciu mal aj hosťujúci Michael John Huntebrinker.

Zámky zaznamenali jedenáste víťazstvo v sezóne a s 33 bodmi sú na čele tabuľky. Druhý je Slovan, ktorý stráca jeden bod, no odohral o jedno stretnutie menej. Zvolenu patrí tretia priečka, pričom na Zámky stráca osem bodov.

HC Košice - HK Nitra 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 9. Bartánus (Tybor), 28. Campbell (Jääskeläinen, Southoron), 32. Jääskeläinen (Campbell, Chovan), 42. Jääskeläinen

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 14. kole Tipos extraligy nad HK Nitra 4:0. Košičania zvíťazili v siedmich z uplynulých deviatich zápasov a prvýkrát v sezóne majú na konte viac víťazstiev než prehier.

Prvé čisté konto v sezóne vychytal brankár Dominik Riečický. Po siedmom víťazstve v sezóne sa Košičania bodovo vyrovnali práve Nitre a na siedmej priečke zaostávajú za šiestym Popradom iba o skóre.

HK Poprad - HC MV Transport Prešov 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Góly: 11. Vainio (Kotvan, Yogan), 31. Bokroš (Valigura, Mlynarovič), 39. Valigura (Yogan)

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v nedeľnom zápase 14. kola Tipos extraligy nad HC MV Transport Prešov 3:0. "Kamzíci" triumfovali po dvoch prehrách a posunuli sa na 6. miesto v tabuľke.

Prvé čisté konto si v domácom drese pripísal kanadský brankár Anthony Peters. Premiérové góly za "Kamzíkov" strelili obrancovia Olli Vainio a Tomáš Bokroš. Prešov zaznamenal štvrtú prehru za sebou a so šestnástimi bodmi zostal na deviatej priečke.