Slovan strelil Trnave štyri góly a podmanil si najväčšie slovenské derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan strelil Trnave štyri góly a podmanil si najväčšie slovenské derby

Aktualizované
Slovan odpovedal na reč o "kríze" veľkým víťazstvom.
Slovan odpovedal na reč o "kríze" veľkým víťazstvom.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v 22. kole slovenskej Fortuna ligy v derby proti Spartaku Trnava jasne 4:1. Svojmu súperovi sa vzdialili už na sedem bodov. Ostávajú na druhej priečke bod za Dunajskou Stredou.

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 4:1 (3:0)

Gól: 17. Kucka, 37. Čavrič, 39. Abubakari, 81. Barsegjan (pen.) - 58. Kóša

ČK: 78. Koštrna (Spartak)

ŽK: Weiss, de Marco, Kucka, Kašia - Štetina, Koštrna, Štefánik

Základné zostavy oboch tímov.
Základné zostavy oboch tímov.Flashscore

Derby začalo poriadne zostra, veď už po šiestich minútach Weiss v súboji prebrúsil Koštrnu a spustila sa menšia mela, ktorej výsledkom bolo viacero žltých kariet. Prvú strelu poslali síce domáci, no nemierila na bránku. Inak to už bolo v 17. minúte, kedy po centri z priameho kopu ostal osamotený Juraj Kucka a zblízka hlavou otvoril skóre - 1:0.

Zakrátko sa snažil odpovedať Procházka, strela z diaľky smerovala nad brvno svätyne Chovana. Skúsil to aj Medvedev, nesadla mu lopta a minul priestor troch žrdí. Weiss vzápätí potiahol rýchlu kontru, lenže nevyužil voľného Abubakariho, ktorý by mal väčšiu šancu a kapitán "belasých" zakončujúci do Takáča.

V 28. minúte Taiwo prvým dotykom v šestnástke posadil de Marca, strieľal však veľmi nepresne. Podobne dopadol i Weiss, toho našiel skvelým pasom Lovat. Osamotený slovenský krídelník spred päťky mieril volejom vedľa.

Problémy Trnave narobilo zranenie kapitána Mikoviča po zrážke s protihráčom. V 36. minúte ho musel vystriedať mladý obranca Kóša. Krátko na to dostal Slovan druhý raz loptu do siete. Abubakari zblízka ešte neuspel, pretože na čiare fantasticky zasiahol práve Kóša, no k dorážke sa dostal Čavrič a prestrelil Takáča - 2:0.

V 39. minúte to bolo už o tri presné zásahy. Trnava sa v defenzíve rozsypala. Lovat našiel na päťke Malika Abubakariho, ktorý si hlavičkou otvoril strelecký účet vo Fortuna lige - 3:0. Znížiť mohol v nadstavenom čase Kóša, hlavičkoval osamotený na malom vápne, skvele reflexívne zakročil Chovan.

Domáci sa po zmene strán nemali kam ponáhľať, dokázali kontrolovať hru, takže úvod druhého dejstva neprinášal zaujímavejšie momenty. Zmenil to až Kucka po rohovom kope, hlavičkoval do bočnej siete. Chovana z priameho kopu preveril Oseni, mieril priamo do neho a z diaľky aj Twarzdik.

Iskierku nádeje pre Spartak vykresal Sebastián Kóša. Slovanisti ho zabudli pred bránkou, kde mu loptu predĺžil Savvidis a mladík sa tentoraz vo veľkej možnosti nepomýlil - 3:1. Trnava sa do ďalších šancí nedostávala. Jednu strelu z hranice veľkého vápna síce mal Ofori, no nebola nebezpečná. Za to prudká rana Abubakariho pod brvno poriadne preverila Takáča.

Dôležité momenty prišli v 78. minúte Kucka sa pretláčal pred rohovým kopom, na trávnik zvalil Koštrnu, ktorý ho kopol do rozkroku a videl červenú kartu. Po zhliadnutí záznamu cez systém VAR hlavný arbiter toto rozhodnutie ponechal a navyše nariadil pre Slovan penaltu, ktorú Tigran Barsegjan premenil - 4:1.

Lovat mohol ešte zlepšiť situáciu svojho tímu, z priameho kopu opečiatkoval konštrukciu bránky. V skvelej atmosfére sa duel už len dohrával a po záverečnom hvizde sa mohol Slovan tešiť z ďalšej výhry v derby. Ostáva bod za Dunajskou Stredou, ktorá porazila Ružomberok a poslala ho do druhej šestky. Trnava stráca na svojho rivala už sedem bodov.